Предупреждение относно „крайно неадекватната“ подкрепа за психично здраве за училищата, която може да превърне високите нива на отсъствия в „новата норма“

...
Необходим е основен междуправителствен преглед за това как да се
Коментари Харесай

Необходим е „основен междуправителствен преглед за това как да се преодолее това предизвикателство“, каза председателят на комисията .

Изображение: Децата са помолени да пишат за това как се чувстват

Една старша учителка каза на Sky News, че се страхува, че високите нива на отсъствие могат да се превърнат в „нова норма“, причинявайки дългосрочни щети на хиляди деца .

Последните данни показват, че през 2021/2022 повече от 1,7 милиона деца са отсъствали постоянно, което означава, че са пропуснали 10% или повече от училище.

Изображение: Furness Academy

Около 125 000 са похарчили повече време извън час, отколкото в час, според данни на Министерството на образованието.

Докладът е критичен към подхода на правителството, като се казва, че няма „съществено подобрение в скоростта и мащаба“ на намаляване на процента на отсъствия.< /p>

Най-големите досега разкопки в стената на Адриан, за да разкрият подробности за живота на римската граница

Едно от най-големите притеснения на авторите е нарастващи нива на деца, които се борят с психичното си здраве.

Председателят на комисията по образование Робин Уокър, депутат от депутата, каза пред Sky News: „Ясно е, че след пандемията нараства броят на децата, посочващи причини за психичното си здраве, за да бъдат извън училище.

„Това е дълбоко обезпокоително и е очевидно, че нашата здравна служба не може да отговори на това нарастващо търсене, оставяйки училищата да запълнят празнините.

„Огромно междуправителствено управление е необходим преглед на това как да се преодолее това предизвикателство и ще са необходими повече ресурси както вътре, така и извън училищата. проценти чрез провеждане на специализирани сесии за психично здраве с деца, които се борят с училище.

Sky News получи достъп до една от сесиите, тъй като учениците говориха открито за тези борби.

Джош, 13, каза : „Чувствах се като едно от неумните деца в училище. Просто се почувствах безполезен."

Изображение: Джош каза, че се „почувства безполезен"

А друго 13-годишно дете, Брук, което се бореше с присъствието, каза: „Пропуснах много уроците. Така че изостанах. Просто бих отказал да вляза. Щях да се почувствам зле от безпокойство сутрин, преди да дойда на училище.“

Джон, също на 13 години, каза, че сесиите „са ми помогнали да подобря увереността си. Може би в бъдеще ще мога да говоря повече, вместо да се опитвам да се скрия."

Пилотната схема, финансирана от правителството и работеща съвместно с Westmorland и Furness Council, Furness Academy и благотворителната организация Family Action подобри посещаемостта на всички деца. Но сесии като тези са рядкост.

Даян МакШари, образователен служител в Westmoreland and Furness Council, каза, че органът е под „огромен натиск“ да се справи с ниските посещаемост.

Изображение: Furness Academy, служителите се опитват да намалят процента на отсъствия

Прочетете повече:
Вътре в социален отдел за ученици, който се опитва да проследи изчезнали деца
Брой деца, отсъстващи от училище нараства
Как COVID влоши проблема с „децата призраци“
Сунак размишлява над британския бакалавър

„Трябва да измислим начини да подкрепим децата и семействата, за да преодолеят каквато и да е бариера. Това е постоянна битка, но трябва да мислите извън кутията.“

Финансирането на схеми като тази често е ad hoc и непоследователно, каза помощник-главният учител Линзи Стануей и тя не смята, че Уайтхол разбира напълно предизвикателства, пред които са изправени те и другите.

Изображение: Студентката Брук говори на сесия

„Мисля, че едно от нещата, които липсват в момента, е разбирането колко труден е този процес.

< p>"Наистина се притеснявам, че това ще продължи дълго време. И ако не направим нещо бързо, мисля, че това ще се превърне в нова норма и това няма да е добре за който и да е."

АНАЛИЗ: Как Sky News съобщи за националната криза с изчезнали деца от училище

Докладът на Специалната комисия по образование направи поредица от препоръки, които според нея ще помогнат за решаването на националната криза в ниската посещаемост. Много от тези проблеми бяха подчертани от Sky News като част от дългогодишно разследване на кризата.

ИСТОРИЯТА НА ТЕДИ

В доклада се казва, че нарастващите разходи за транспорт и униформи са основна пречка за посещаемостта, особено засягайки учениците от неравностойно положение.

Миналия май Sky News представи историята на Сами и нейния шестгодишен син Теди, които живееха в хостел за бездомни, след като хазяинът им ги изгони без вина.

Сами каза на Sky News, че не може да си позволи транспортни разходи, за да закара сина си на училище и той изостава с образованието си.

В доклада се казва, че докато семействата с ниски доходи могат да кандидатстват за допълнителна помощ за разходи като транспорт, неофициални доказателства сочат, че усвояването е ниско.

Можете да прочетете историята на Теди тук.

ИСТОРИЯТА НА ЧАРЛИ

Комисията се фокусира силно върху психичното здраве като пречка пред присъствието.

През юни докладвахме за 13-годишния Чарли, който не не съм бил на училище през последните три години. Баща му Джеймс каза, че синът му се бори с безпокойство и че въпреки че властите са го глобили с хиляди лири, той е бил „склонен да отиде в затвора“, вместо да кара сина си да ходи на училище.

В днешния доклад се казва, че има „липса на последователност между местните власти в Англия в техния подход към налагането на глоби. Министърът на училищата Ник Гиб наскоро каза на комисията, че глобите могат да бъдат подходящи, „ако семействата не са готови да се ангажират“ с подкрепа.

Можете да прочетете историята на Чарли тук

ИСТОРИЯТА НА ДЖОРДЖ

Избраната комисия също повдига проблемите, пред които са изправени децата със специални образователни потребности (ИЗПРАТИ). Процентът на отсъствия е значително по-висок сред учениците с SEND и има недостиг на места в специални училища в много части на страната

През юли Sky News разговаря с 10-годишния Джордж и майка му Рейчъл.

Той има сложно говорно разстройство, което го затруднява да учи, и чака с години диагноза, за да се установи дали има аутизъм.

Разкрихме как хиляди деца с със специални образователни потребности или увреждания пропускат образованието, на което имат право, поради огромни закъснения в системата, предназначена да ги подкрепя.

Рекордните половин милион ученици вече имат план за образование, здравеопазване и грижи (EHCP) – правен документ, определящ специалните образователни потребности на дете или млад човек, подкрепата, от която се нуждаят, и резултатите, които биха постигнали като за постигане.

Плановете трябва да бъдат издадени в рамките на 20 седмици след подаване на заявление, но анализът на правителствените данни от Sky News разкрива, че този срок е пропуснат в зашеметяващата половина от всички случаи, което означава, че хиляди деца трябва да чакат. В ексклузивно интервю за Sky News министърът на образованието Джилиан Кийгън беше принудена да признае, че на деца като Джордж „няма да бъде помогнато толкова, колкото искаме, толкова бързо, колкото искаме“.

Можете да прочетете историята на Джордж тук

ИЗЧЕЗНАЛИТЕ ДЕЦА

Докладът настоятелно призовава правителството да въведе в закон национален регистър на децата, които не са получили образование.

Съобщехме как хиляди деца изчезнаха от училище и властите често нямаха представа къде се намират.

В един ден през пролетта тази година местните власти в Англия съобщиха, че около 24 700 деца са пропуснали да учат – тревожна снимка на кризата, пред която са изправени училищата.

Скай Нюз за свобода на информацията разкри, че служителите в сферата на образованието са били съкратени наполовина през последното десетилетие.

Докладът препоръчва Министерството на образованието спешно да разгледа наличното финансиране за тези работни места.

Можете да прочетете историята тук

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР