Необходим е много ясен протокол как да се реагира, настояват

...
Необходим е много ясен протокол как да се реагира, настояват
Коментари Харесай

Цели класове минават на онлайн обучение заради коклюш

Необходим е доста явен протокол по какъв начин да се реагира, упорстват шефове

Броят на инфектираните с коклюш продължава да пораства. В някои учебни заведения към този момент има разпуснати паралелки, минали на онлайн образование. 

„ За огромно страдание от 10 дни при нас има паралелка, която е в онлайн режим. Там преди тъкмо 10 дни четири деца имаха позитивен тест и бяха заболели “, заяви по БТВ Диян Стаматов, столичното 119-о учебно заведение и ръководител на Съюза на работодателите в системата на националната култура.

„ Веднага реагирахме, мощно се надявам да не се случи това навсякъде. Не е пропуснат урока от преди няколко години с COVID-19 “, изясни още той.

„ При болно дете родителите се свързват незабавно с персоналния доктор, аз уведомих незабавно РЗИ. След това се алармират родителите и на другите деца в класа. Среща се доста съществено терзание от страна на родителите, и то е тъй като има деца, които към този момент са имунизирани, само че демонстрират позитивен тест за коклюш “, разяснява още той.

„ При разнообразни сътрудници в разнообразни учебни заведения има единични случаи на заболели от коклюш. Необходим е доста явен протокол по какъв начин да се реагира, от министрите не се изпращат положителни сигнали към родителите. Отмина COVID-19 и всички считат, че нова пандемия няма по какъв начин да се появи “, уточни Диян Стаматов.

На този стадий рекомендациите са да няма маски в учебно заведение. Според Диян Стаматов, след ваканцията на учениците случаите на коклюш ще се усилят.

Очаква се към края на седмицата здравните управляващи да обсъдят оповестяването на национална зараза.

Регистрираните случаи на коклюш в страната са 314, единствено в София те са 214. В 17 области в България към този момент има доказан случай за боляването.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР