``Необходим е дългосрочен план за западната подкрепа за Украйна, която

...
``Необходим е дългосрочен план за западната подкрепа за Украйна, която
Коментари Харесай

Столтенберг: Необходим е дългосрочен план за западната подкрепа за Украйна

``Необходим е дълготраен проект за западната поддръжка за Украйна, която се опълчва на Русия.`` Това съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг пред Би Би Си.
" Трябва да сме готови за дълъг интервал от време, тъй като, както забелязахте, Русия няма желание да се откаже от главната си цел - да поеме контрола над Украйна ", безапелационен беше Столтенберг.
" Украинските войски контраатакуват от месеци, само че също по този начин знаем, че Русия е мобилизирала и попълнила редиците на армията, а доста от мобилизираните в този момент минават образование. Всичко това подсказва, че те се приготвят за продължение на войната и за възможен опит за нова атака ", разясни още той.

" Ако желаеме кротичък контракт да утвърди позицията на Украйна като суверенна, самостоятелна и демократична страна в Европа, би трябвало да й осигурим поддръжка. Включително и военна поддръжка, тъй като това е единственият метод да убедим Русия да седне на масата за договаряния и да признае Украйна като суверенна, самостоятелна европейска страна ", добави Столтенберг.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР