„Необходим е човек, който да ръководи КПКОНПИ така, че да

...
„Необходим е човек, който да ръководи КПКОНПИ така, че да
Коментари Харесай

Премиерът нито потвърди, нито отрече кандидатурата на Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ

„ Необходим е човек, който да управлява КПКОНПИ по този начин, че да се осъществен обещанията, които сме дали на всички българи – да се преборим с корупцията в България. Мисля, че задоволително дълго чакахме и този инструмент би трябвало да бъде употребен против корупцията у нас “, безапелационен бе Петков.

Според него Антикорупционната комисия към този миг не правела нищо.

„ Коалиционните сътрудници би трябвало да се обединим към това, че е нужно ново управление. Мога да потвърдя за това, само че към този момент за обособени хора и номинации – към момента не мога. Това е един по-дълъг развой, а и обединението е комплицирана “, разяснява той.

„ Бойко Рашков се оправя доста добре в този миг като министър на вътрешните работи. Лично аз му имам огромно доверие. Но за кандидатури за шефове на КПКОНПИ към този миг нямаме никакви лица, които желаеме да загатвам. Трябва да има координиране. Не е добре преди този момент да се приказва пред медиите “, сбит бе министър-председателят.

По тематиката Република Северна Македония Петков изясни: „ Всеки път моно ясно го изяснявам и всякога се прокрадват някакви страхове. Нищо няма да се направи без българския парламент. Това решение би трябвало да се вземе на национално равнище. Преди да вкарам тази въпрос в българския парламент, по всяко време това, в никакъв случай няма да направи това държавно управление без тази поддръжка “.

Що се отнася до той съобщи: „ Аз персонално не съм видял нищо черно на бяло. Разбира се, ние постоянно сме открити и подготвени да беседваме с всички наши европейски сътрудници, в случай че имат някакви смислени оферти. Те обаче би трябвало да са в рамковата позиция на България. Дори и да би трябвало да се удостовери рамковата позиция на България, аз ще мина през българския парламент “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР