Немският производител на корпоративен софтуер SAP SE обяви мащабна реорганизация,

...
Немският производител на корпоративен софтуер SAP SE обяви мащабна реорганизация,
Коментари Харесай

Заради ИИ: SAP ще предприеме мащабно преструктуриране, което ще засегне 8000 служители

Немският производител на корпоративен програмен продукт SAP SE разгласи огромна метаморфоза, която ще засегне към 8000 чиновници. Това са към 7% от общата работна мощ на компянита, състояща се от 108 000 чиновници. Основната цел на самодейността е да се вкарат технологии с изкуствен интелект.

В изказването си SAP съобщи, че има намерение да трансформира оперативната си конструкция, с цел да осъществя „ синергия и успеваемост “, учредени на ИИ. Това ще помогне на компанията да се приготви за предстоящ напредък.

Разходите за преструктуриране по предварителна оценка възлизат на към 2 милиарда евро. Не всички 8000 души ще бъдат съкратени. Като част от преструктурирането SAP възнамерява да преквалифицира чиновниците си в умения за работа с изкуствен интелект или да ги редуцира посредством стратегии за доброволни съкращения. Въпреки всичко това се чака общият брой на чиновниците да остане неизменен до края на тази година.

Софтуерната компания, която е известна с производството на облачни артикули съобщи, че измененията са нужни, с цел да се „ подсигурява, че уменията и ресурсите на SAP не престават да дават отговор на бъдещите бизнес потребности “.

„ SAP отваря идната глава. С плануваната стратегия за промяна ускоряваме пренасочването на вложенията към стратегически области на напредък, на първо място към Business AI. “

съобщи основният изпълнителен шеф на SAP Кристиан Клайн

Компанията предвижда, че след преструктурирането оперативната облага ще нарасне до към 10 милиарда евро до 2025 година. От SAP дадоха детайлности какви нови услуги ще бъдат създадени.

Новият проект идва в миг, когато SAP регистрира по-добри от предстоящите облаги, а приходите от основния ѝ бизнес с облачни услуги се чака да набъбнат с към 1/4.

SAP се причислява към множеството огромни софтуерни компании, които вършат промени в екипите си след бързото развиване на ИИ.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР