Немският канцлер Олаф Шолц призова Европа да не се плаши

...
Немският канцлер Олаф Шолц призова Европа да не се плаши
Коментари Харесай

Европа не бива да се "плаши" от "демонстрацията на сила" на Путин: Шолц

Немският канцлер Олаф Шолц прикани Европа да не се плаши от " демонстрацията на мощ " на съветския президент Владимир Путин по време на речта си в Европейския парламент в Страсбург във вторник, съобщи CNN.

" В Москва, на 2200 км (повече от 1300 мили) североизточно отсам, Путин през днешния ден разполага своите бойци, танкове и ракети. Нека не се плашим от сходна проява на мощ ", съобщи Шолц, визирайки съветския церемониал по случай Деня на успеха.

Шолц продължи да споделя, че украинците " заплащат с живота си " за " заблудата на мощната си прилежаща страна ", като още веднъж съобщи поддръжката си за Украйна.
" Нека бъдем непоколебими в поддръжката си за Украйна толкоз дълго, колкото е належащо ", сподели Шолц. "

На конференция с ръководителя на Европейския парламент Роберта Мецола Шолц също по този начин предизвести, че идващият кръг от наказания на Европа против Русия " няма да бъде последният " и че блокът ще бъде на път да разиска по-нататъшни усъвършенствания.

" Посланието ни за 9 май не е това, което насочва Москва. Миналото няма да удържи победа над бъдещето. Нашето бъдеще е общо и то се назовава Европейски Съюз ", уточни още Шолц.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР