Немските въоръжени сили трябва да се превърнат в най-добре оборудваните

...
Немските въоръжени сили трябва да се превърнат в най-добре оборудваните
Коментари Харесай

Немските въоръжени сили трябва да станат "най-добре оборудваните" в Европа: Шолц

Немските въоръжени сили би трябвало да се трансфорат в " най-добре оборудваните " в Европа, като страната е подготвена да поеме " водеща отговорност " за гарантиране на европейската сигурност, съобщи канцлерът Олаф Шолц, съобщи CNN .

" Като най-многолюдна страна с най-голяма икономическа мощност и като страна в средата на континента, нашата войска би трябвало да се трансформира в крайъгълен камък на стандартната защита в Европа, в най-добре оборудваната мощ в Европа ", съобщи Шолц пред кореспонденти на конференция на немските въоръжени сили в Берлин.

" Ние желаеме безапелационно да се разбере: Германия е подготвена да поеме водещата отговорност за сигурността на нашия континент ", сподели Шолц.

Шолц съобщи, че съветският президент Владимир Путин понастоящем съставлява " най-голямата опасност " за алианса на НАТО.

Германският канцлер съобщи, че немските въоръжени сили прекомерно дълго са изпълнявали и други функционалности, като да вземем за пример " сондиране на кладенци, обезпечаване на филантропична помощ, справяне с наводненията, както и помощ при имунизирането по време на пандемията "

" Но това не е главната ви задача ", сподели той и добави: " Основната задача на Бундесвера [германските въоръжени сили] е отбраната на свободата в Европа. "

Шолц съобщи също, че Европа би трябвало да поеме доста по-голяма отговорност в границите на НАТО на фона на продължаващата война на Русия в Украйна.

" Ние, европейците, обаче би трябвало да поемем доста по-голяма отговорност в границите на НАТО ", сподели Шолц.

" Ще би трябвало да свикнем с обстоятелството, че в обозримо бъдеще Русия на Путин ще се дефинира като съперник на Съединени американски щати, НАТО и Европейски Съюз ", добави той. "

" НАТО продължава да дава отговор за груповата защита на целия съюз с акцент върху Европа. Основен детайл остава надеждното въздържане ", заключи Шолц.

 На фотографията: Канцлерът на Германия Олаф Шолц приказва на конференция на немските въоръжени сили Бундесвер в Берлин в петък. (Jens Schlueter/AFP/Getty Images)

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР