Немски дог - собственост на британско семейство, е смятан за

...
Немски дог - собственост на британско семейство, е смятан за
Коментари Харесай

Немски дог на 11,5 години е най-възрастният в света

Немски дог - благосъстоятелност на английско семейство, е считан за най-възрастния в света със своите 11,5 години, като стопаните приписват дълголетието му на здравословно хранене и доста обич, написа в. "Дейли остарял ".

Пайрът (Пират) е обожаван от своите притежатели семейство Валентино, които го осиновяват преди повече от десетилетие.

Представителите на породата немски дог - една от най-едрите в света, нормално не живеят дълго. Продължителността на живота им към седем години, изясни Българска телеграфна агенция.

Симпатичният колос Пайрът обаче към момента е в добра форма, макар своите 11,5 години, и стопаните се надяват след няколко месеца да отпразнуват 12-ия му рожден ден.

За най-възрастен представител на породата до момента се смяташе Фреди - най-едрото куче в света, който тази година означи осмия си рожден ден.

Пайрът обаче е с съвсем четири години по-възрастен от него и към момента се радва на положително здраве.

Стопаните му Сара и Лорънс Валентино приписват дълголетието му на здравословното хранене - Пайрът обича да похапва особено приготвени блюда с пилешко, и на купищата обич и обятия, с които го подаряват.

"Пайрът е много гален. Той доста обича своите ястия, изключително с пилешко, които подготвям особено за него. Ако му дам единствено половин порция, нашият лигльо знае, че има още, и стартира да "вика " по мен, до момента в който не получи всичко ", споделя 36-годишната му господарка Сара Валентино от Донкастър, художничка и майсторка на торти.

Пайрът е осиновен от фамилията през 2010 година, когато е на една годинка. Въпреки че възнамеряват да приютят единствено едно куче, Сара и мъжът и Лорънс взимат и брат му Дигби, с цел да дадат късмет за по-добър живот на двете кутрета. Дигби, умрял преди няколко години, става "момчето на баща ", а Пайрът - "момчето на мама ".

"Когато Дигби беше жив, беше занимателно да споделяме леглото си с два немски дога. Пайрът към момента обича да се гушка сред нас. Доста е ревностен и гледа да ни "раздели ". Ревнува ме даже когато приказвам по телефона ", споделя Сара, която има и два питона.

Заради напредналата си възраст кучето прави къси разходки и обича да си поспива. Едно от обичаните му занятие, когато е безсънен, е да нахлува в стаята на щерка им Ема и да краде плюшените й играчки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР