Немски бизнесмен, който през последните години живее във Варна, изчезна

...
Немски бизнесмен, който през последните години живее във Варна, изчезна
Коментари Харесай

Бизнесмен от Варна изчезна безследно! Откриха само „Поршето“ му

Немски предприемач, който през последните години живее във Варна, изчезна мистериозно в родината си. Той е в неопределеност към този момент близо два месеца, а полицията подозира, че е жертва на ликвидиране, съобщи Дарик.
62-годишният Йорг Дьонерт е притежател и шеф на компания за водно рязане на метали в Германия. Преди няколко години се реалокира в България, като се открива във Варна. През 2021 година основава компания, чието седалище е с адрес в региона на Военноморска болница. Името ѝ е сходно на това на немската му компания.
Сигналът за неговото изгубването е подаден на 18 октомври от сина му, откакто не съумява да се свърже с татко си. По това време Йорг Дьонерт се намира в родината си. Полицията ревизира компанията му, която е в градчето Хюлхорст в провинция Северен Рейн – Вестфалия. Там ги посреща мъж, представящ се за новия притежател. Това е 37-годишният Райнхард, който изяснява, че е наел компанията против годишен наем от 60 000 евро.
Заедно с Дьонерт изчезва и автомобилът му „ Порше Кайен “. Четири дни по-късно посредством мобилния телефон на бизнесмена е локализирана колата. Тя е паркирана в квартал в град Меле, който се намира на към 20 километра от седалището на компанията на Дьонерт. Бялото „ Порше “, което има емблематичен номер с четири деветки, е заключено. В него са куфарът и якето на предприемача.
Полицаите вършат единствено фотография на колата, защото на този стадий към момента няма данни за закононарушение. На идващия ден колата изчезва, а малко преди този момент е изключен и мобилният телефон на Дьонерт. За финален път той е локализиран на към 80 километра от мястото, където е било „ Порше “-то.
Случаят е стихотворец от отдел „ Убийства “ към полицията в Билефелд. В края на ноември оттова насочат зов всеки, който може да помогне с информация на следствието, да се свърже с тях. Разследващите разпространиха фотоси на Дьонерт и на автомобила му. Снимките на мъжа са от профила му в обществена мрежа, като на тях той театралничи с доста по-млади от него дами, които евентуално са българки.
Седмица по-късно бе обявено и за осъществен арест на обвинен с изгубването на Дьонерт. Това е 37-годишният Райнхард, който твърди, че е наел компанията на изчезналия предприемач. Според немски медии той е показал подправен контракт за наем. Срещу Райнхард е повдигнато обвиняване за непредумишлено ликвидиране. От полицията не оповестяват какви са доказателствата, които го уличават. Те обаче би трябвало да са безапелационни, откакто съдът в Билефелд му постанови мярка за неотклонение „ задържане под стража “.
След задържането на Райнхард бе намерено и изчезналото „ Порше “. Благодарение на публикуваните от полицията фотоси, то е видяно в нидерландския град Хенгело.
Все още обаче няма диря от изчезналия Йорг Дьонерт. Ако той фактически е жертва на ликвидиране, местонахождението на останките му продължава да е тайнственост за проверяващите.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР