Немската компания BioNTech заяви в петък, че тества ефективността на

...
Немската компания BioNTech заяви в петък, че тества ефективността на
Коментари Харесай

BioNTech тества ефекта на ваксината Comirnaty срещу нов вариант на COVID-19

Немската компания BioNTech съобщи в петък, че тества успеваемостта на своята ваксина Comirnaty, създадена взаимно с Pfizer, против новия южноафрикански вид на Covid-19, с цел да помогне да се дефинира дали имунизацията ще би трябвало да бъде модифицирана., оповестява Ройтерс.

BioNTech съобщи, че чака " спомагателни данни от лабораторните проби най-късно до две седмици “.

" Разбираме загрижеността на специалистите и неотложно започнахме проучване на разновидността B.1.1.529 “, съобщи немската биотехнологична компания.

" Очакваме повече данни от лабораторните проби най-късно до две седмици. Тези данни ще дават повече информация за това дали B.1.1.529 може да бъде " избягващ имунизацията вид ", който може да изисква промяна на нашата ваксина, в случай че разновидността се популяризира в международен мащаб “, прибавиха от BioNTech.

Избягващите разновидности на ковид са тези, които заобикалят целевия имунен отговор, провокиран от имунизацията. Ако е належащо, Pfizer и BioNTech ще могат да преработят тяхната иРНК (mRNA) ваксина в границите на 6 седмици и да доставят първичните партиди в границите на 100 дни, показаха от BioNTech.

Властите по целия свят реагираха с паника в петък на новия вид, засечен за първи път в Южна Африка, като Европейски Съюз и Англия са измежду тези, които започнаха да стягат граничния надзор, до момента в който учените се пробват да схванат дали разновидността на ковид е устойчива на наличните ваксини.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР