Немската държава вероятно ще субсидира изграждането на гигазавода на Tesla

...
Немската държава вероятно ще субсидира изграждането на гигазавода на Tesla
Коментари Харесай

Tesla може да започне да получава държавни субсидии и в Германия

Немската страна евентуално ще субсидира построяването на гигазавода на Tesla в Германия, уточни локалният министър на стопанската система Петер Алтмайер пред изданието Welt am Sonntag. " По време на диалога ми с Илън Мъск подчертах, че не осигуряваме привилегии, само че и не дискриминираме ", сподели той.

Правителството обезпечава финансови дотации на локално ниво за производителите на акумулатори за електрически автомобили в опит да подкрепи заетостта в сферата. Причината е, че засилващите се регулации върху автомобилостроенето, налагани от управляващите, на процедура заплашват един от най-важните браншове на локалната стопанска система.
 Гравитацията застигна Tesla: акциите се сринаха със 17%
Гравитацията застигна Tesla: акциите се сринаха със 17%

Коронавирусът забавя доставките в Китай. Мъск загуби $5,9 милиарда

За да получи държавна помощ, Tesla ще би трябвало да отговори на избрани критерии, свързани с устойчивото развиване и успеваемостта на батериите си. " Също по този начин, Германия би трябвало да е повече от просто работилница ", сподели Алтмайер. " В страната би трябвало да се реализира развойна активност. Всички компании, които я вършат, могат да получат държавна помощ, в това число и Tesla. "

Ръководеният от Илън Мъск производител разгласи в края на есента на 2019 година, че ще провокира някои от автомобилните водачи на световно ниво, като открие цех в сърцето на Германя, до Берлин. Освен производството на акумулатори, заводът ще създава задвижващи системи и Model Y.

Получаването на финансови инжекции от държавното управление е типичен способ при построяването на бизнес модела на Мъск. По данни на The Times, още през 2015 година той е получил държавна помощ в Съединени американски щати на стойност 4,9 милиарда $. Част от тази сума идва под формата на данъчни облекчения при покупката на електрическите автомобили Tesla (което е стопански вярна мярка), само че 1,3 милиарда $ са директна финансова инжекция за построяването на гигазавода в Рино, Невада.
 Неочакваният проблем, който може да
Неочакваният проблем, който може да " спъне " Tesla в построяването на завода ѝ в Европа

Компанията има краен период да стартира градежа доникъде на март. Или планът ще се забави много

Други 750 млн. $ са обезпечени от нюйоркският College of Nanoscale Science and Engineering за построяването на завода на SolarCity в Бъфало, Ню Йорк. За откриването на индустриалната мощ компанията на Мъск е вложила единствено 150 млн. $ над тази инвестиция.

" Той (Илън Мъск) несъмнено знае къде са държавните пари ", разяснява анализаторът от Jefferies Equity Research Дан Долев. " Това е страхотна тактика, само че страната ще те отреже някой ден. "
 Първата зарядна станция на Tesla в България е подготвена
Първата зарядна станция на Tesla в България е подготвена

А Мъск забогатя с $2,3 милиарда за час

Нещо такова към този момент се случва с Tesla, чиито консуматори в Съединени американски щати към този момент не се радват на данъчен заем в размер на 7500 $ при закупуването на електрически автомобил. За сметка на това, сходна форма на поддръжка за бранша е използвана в доста страни, в това число и в България, където електрическите автомобили са освободени от заплащане на локален налог. Освен това Инвестиционната стратегия за климата отпуска по 20 хиляди лева финансова помощ за закупуване на електрически автомобили с до 4+1 места от държавните структури.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР