Немската банка Varengold Bank смята да открие свой клон в

...
Немската банка Varengold Bank смята да открие свой клон в
Коментари Харесай

Немска банка стъпва у нас, ще крепи малкия бизнес



Немската банка Varengold Bank счита да открие собствен клон в България. Тя ще се концентрира в обслужването на бизнес клиенти, в издаването на акредитиви и гаранции. Плановете на германсата финансовата институция от Хамбург, са поделението й да проработи у нас от март 2018 година. Дотогава би трябвало да завърши регулаторната процедура по паспортизиране на услугите й в България.

За тази цел би трябвало да бъде спазена процедурата, планувана от инструкция 25, а точно: да бъде известена немската централна банка, тя да даде позволение на кредитната институция да извърши желанието си в България, след което немският регулатор би трябвало да изпрати нотификация до Българска народна банка.

Финансовата институция е с активи на стойност близо 700 милиона евро и офиси в Лондон и Хонг Конг. Амбиция на банката е да употребява офиса си в България, който ще е трети в чужбина, като средство за постигане на целевите бизнес групи в източноевропейския район. Обяснение за интереса й към България дава и фактът, че през юни акционерен дял в банката (малко под 10%) закупи инвестиционият медиатор " Еврофинанс ", който е част от " Еврохолд България ".

Управителният съвет вижда отлична опция да разшири утвърдената бизнес тактика на Varengold Bank в югоизточната част на Европа посредством разкриване на клон в България, споделят от банката.

Според желанията, които е огласила банка Varengold, тя ще се концентрира в обслужването на бизнес клиенти, в издаването на акредитиви и банкови гаранции. Предвижда се финансовата институция да работи с дребни и междинни предприятия, а също и с рисков вид клиенти, каквито са да вземем за пример започващите компании.

Именно насочеността на немската банка към дребния бизнес се чака да бъде измежду главните й преимущества пред конкуренцията. Това е по този начин, тъй като постоянно активността на по-големите банки е фокусирана главно към по-мащабните корпоративни клиенти.

Varengold Bank е учредена през 1995 година и през по-голямата част от историята си е капиталова банка, до момента в който през 2013 година получава лиценз за комерсиална банка. В момента активите на банката възлизат на 500 млн. евро, а личният състав й се състои от 60 души.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР