Немалка част от председателството на България на Съвета на ЕС

...
Немалка част от председателството на България на Съвета на ЕС
Коментари Харесай

Значителна част от председателството ни ще е изнесена извън София

Немалка част от председателството на България на Съвета на Европейски Съюз ще бъде изнесена отвън столицата. Официалните съвещания и срещи, измежду които срещата на върха на равнище държавни глави и срещите на равнище Съвет на министрите, ще бъдат в главната си част в София, само че районите също ще имат интензивно присъединяване.
Това сподели пред публицисти в Хисаря министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 година Лиляна Павлова.
„ В районите имаме над 20 срещи – в областите Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Велико Търново и Русе . Това са срещите от формалния календар. Извън това, през регионалните шефове сега вършим 100 срещи в дребните обитаеми места по линия на Комуникационната тактика, с цел да можем да ги разпространяваме. Същото ще създадем и през 2018 година. Отделно от това ще работим и с общините. Всяка една община сега има опция да подаде план за локална и местна самодейност, която да разпространяваме по време на европредседателството и да я представим по един атрактивен метод. Опитваме се да създадем, с изключение на тези над 260 срещи в България от формалния календар, още толкоз по места в районите, с цел да могат хората да чуят, да видят, да усетят и да пипнат европредседателството “, разяснява министър Лиляна Павлова.
Тя посочи, че потреблението на европредседателството за промотиране на българското е индиректна част от Комуникационната тактика, съобщи Фокус.
„ Това не може да се напише, само че можем всички да се обединим в това да покажем прелестни обичаи, обстоятелства и артефакти от България. За нас първото шестмесечие е плодородно от тази позиция. Дори посредством показване с български предписания и българска храна в менютата, които ще подарим на нашите посетители посредством визитите на място. Това са 22 000 души – какви по-добри посланици на България? Целта е да намерим най-елегантния метод за показване на всеки един празник. Едни ще заведем за зарязване за лоза, на други ще подарим мартеница, на трети ще представим Празника на розата и т. н. През всеки един месец имаме традиция, която елегантно да покажем “, уточни министър Лиляна Павлова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР