Нелегални мигранти са починали в камион в землището на софийското

...
Нелегални мигранти са починали в камион в землището на софийското
Коментари Харесай

Камион с 18 мъртви мигранти са открити в бус край София, 14 са в болници в тежко състояние

Нелегални мигранти са умряли в камион в землището на софийското село Локорско, оповестиха за Dir.bg от Столичната дирекция на полицията.

Около 14.15 часа е подаден сигнал в Министерство на вътрешните работи за зарязан товарен автомобил, а към мястото са изпратени голям брой екипи на Министерство на вътрешните работи и Спешна помощ. По първична информация камионът е превозвал над 40 незаконни мигранти, които са били в особено построен тайник под транспортиран дървен материал. 

Говорителят на Центъра за незабавна здравна помощ в София Катя Сунгарска посочи, че на място са пристигнали пет коли за спешна помощ, като все още броят на умрелите бежанци е 18. 

" Шестима души са приети в болница в доста тежко положение в реанимацията на Военномедицинска академия, а двама са в токсикологията там. Други четирима са превозени в " Пирогов ", от тях двама са в реанимация, а други двама са в токсикология. Още двама са превозени до Университетската болница " Света Анна ". Тяхното положение също е доста тежко ", добави Сунгарска.

Говорителят на Спешна помощ сподели още, че на място медиците преглеждат още 10 бежанци, с цел да бъде преценено дали някой би трябвало да бъде превозен в лечебно заведение.

По първична информация не се касае за злополука. Най-вероятно мигрантите са се задушили. По неофициални данни в камиона е имало млади мъже, които са декларирали, че са от Афганистан. Камионът пък е с регистрационни номера от Търговище. 

На място е дошъл и шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Калоян Милтенов. Очакват се и градският прокурор Илияна Кирилова, заместникът й Иво Илиев и представителят на СГП Христо Кръстев. Извършва се оглед.

Издирва се водачът на камиона, който е избягал. Предполага се, че мигрантите са транспортирани от региона на българо-турската граница към Драгоман, с цел да бъдат прекарани през българо-сръбската граница.
 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР