Нелегалната имиграция в Канада през границата със Съединените щати се

...
Нелегалната имиграция в Канада през границата със Съединените щати се
Коментари Харесай

Все повече мигранти влизат в Канада през границата със САЩ

Нелегалната имиграция в Канада през границата със Съединените щати се е нараснала сензитивно, съобщи " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция. Канадските управляващи се притесняват от скокообразно повишаване на броя на претендентите за леговище - въпрос, който подлага премиера Джъстин Трюдо на политически напън преди парламентарните избори през 2019 година, споделиха добре осведомени източници.

Нелегалните имигранти в Канада от Съединени американски щати са се нараснали повече от три пъти през юли и август - броят им е достигнал близо 7000. Голяма тези част от тези хора са от Хаити. Хаитяните ще изгубят през януари краткотрайния си статут в Съединените щати на предпазена категория и към този момент ще подлежат на депортиране. Канадските управляващи считат, че жители на Салвадор, Никарагуа и Хондурас, които ще изгубят предпазеното си състояние в Съединени американски щати при започване на идната година, също може да поемат на север.

Повечето от новодошлите в Канада отиват във френскоговорящата провинция Квебек - нещо, което провокира митинги от страна на опозиционни политици и антиимигрантски групи.

Либералите на Трюдо се нуждаят от поддръжка в Квебек, с цел да компенсират предстоящите загуби на други места преди изборите през октомври 2019 година Ако обаче ръководещата партия предприеме прекомерно строги ограничения, то тя ще рискува да загуби своята отдавна култивирана известност на неприкритост и приемливост. " Правителството е в същинско усложнение по този " въпрос, сподели един от цитираните източници.

Канадският министър председател прикани претендентите за леговище да не пресичат границата отвън публични пунктове, съобщи " Франс прес ". " Няма да имате предимство, в случай че изберете да влезете в Канада по неточен метод. Трябва да спазвате разпоредбите, а те са доста ", предизвести Джъстин Трюдо след края на държавно съвещание, отдадено на увеличението напоследък на претендентите за леговище в Канада, пресекли границата пешком.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР