Нелечимо стеснение на най-голямата артерия на сърцето при 60-годишен мъж,

...
Нелечимо стеснение на най-голямата артерия на сърцето при 60-годишен мъж,
Коментари Харесай

Болница в Русе лекува калцирани съдови стеснения на сърцето с модерна апаратура

Нелечимо притеснение на най-голямата артерия на сърцето при 60-годишен мъж, което се дължи на сериозно количество калцирана атеросклеротична плака, е преодоляно за две минути с най-новата версия на технологията " ротаблация " в кардиологичната болница " Медика Кор " в Русе.

Лечебното заведение е само у нас, което разполага с последната генерация на апарата, показан скоро в здравната процедура в света, заяви проф. Добрин Василев, експерт по инвазивна кардиология и ангиология с дълготраен опит и медицински шеф на болничното заведение.

По думите му без тази технология не е допустимо лекуването при доста от комплексните случаи в интервенционалната кардиология, които са всекидневие в болничното заведение.

" След като бе освободен от калциевия блок, в съда бе подложен стент за възобновяване на кръвотока. Ротаблацията разреши да проведем оптимално интервенционално лекуване в този случай. Очаквам дългогодишен положителен резултат за пациента ", изясни проф. Василев. 

Високотехнологичната процедура е осъществена напълно за сметка на болничното заведение. 

Проф. Василев изясни, че с тази здравна инсталация може да се вършат по 10 процедури дневно. 

Той добави, че инсталация за ротаблация от предходното потомство е налична в някои от водещите сърдечно-съдови центрове и методиката е позната у нас. 

Проф. Василев сподели, че технологията " ротаблация " е под патент от основаването си, а производителят - американска компания, прави огромна трансформация на апарата си за първи път от 30 години и стопира от произвеждане предходната версия. 

По думите на експерта новият ротаблатор е цифровизиран, ръководи се доста по-лесно и дава опция за по-бързо реализиране на стремежи резултат, което редуцира процедурното време.  

Проф.Василев разяснява, че един на 20-25 пациенти със сърдечно-съдови болести и затруднения от тях има потребност от сходно лекуване.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР