Некоректни търговски практики при продажбата на автомобили втора ръка не

...
Некоректни търговски практики при продажбата на автомобили втора ръка не
Коментари Харесай

Експерти категорични, че държавата е оставила бизнеса с употребявани коли на самотек

Некоректни търговски практики при продажбата на коли втора употреба не са изключение. На механически неизправни коли се придава продаваем тип и се показват като съвършени - тези коли обаче са рискови на пътя и могат да поднесат неприятни изненади на водачите.
Около тази теза се сплотиха Богдан Милчев от Института за пътна сигурност и някогашен шеф на КАТ и Йонко Иванов - ръководител на Асоциацията на преподавателите по авто-мото подготовка.
Богдан Милчев акцентира, че най-важният аршин за автомобил втора употреба би трябвало да е качеството му.
" Това е един пазар, който страната е неглижирала през годините, държавните институции, оставили са го той да се саморегулира. Взаимоотношенията сред покупател и търговец са оставени свободно, което чисто търговски е добре, само че въпреки това, когато продаваме оръжие, тъй като автомобилът е оръжие за ликвидиране, държавните институции би трябвало законодателно да решат някои проблеми и дефицити , които има в тази посока и един от тях е точно това, че определяйки цената като главен фактор при покупката на един автомобил, ние неглижираме качеството му ", съобщи Милчев, представен от Българска национална телевизия.
Според Йонко Иванов отговорност какъв брой първокласен е закупеният автомобил втора употреба носи купувачът и добави, че неразбиращите би трябвало да се извърнат към нужните консултанти. Той оправда тези, за които цената при закупуването на кола е приоритет с неприятните пътища, които разрушават всеки един автомобил.
" Напоследък много се приказва, че високата скорост предизвиква огромна смъртност по пътищата, както и за неизправността на колите. Бих могъл да загатна, че единствено 7 починали имаме от висока скорост, превишена скорост за миналата година, а пък процентът е под 1% ПТП-та заради нередовност на колите ", разяснява Иванов.
Той добави, че „ евтиното постоянно излиза по-скъпо “ и това важи при колите.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР