Некоректни шефове от Врачанско са изплатили на работниците си забавени

...
Некоректни шефове от Врачанско са изплатили на работниците си забавени
Коментари Харесай

Ти да видиш! Некоректни работодатели от Врачанско изплатиха 2 596 000 лева забавени заплати

Некоректни шефове от Врачанско са изплатили на служащите си забавени заплати в общ размер на 2 596 000 лв. през предходната година, научи организация BulNews. Това е станало с помощта на намесата на Инспекцията по труда. Заплатите са били забавени за дълъг минал интервал, като главните заборчнели шефове, които са се издължили на чиновниците си, са от врачанската многопрофилна болница „ Христо Ботев “ и шивашкото дружество „ Вратица-Враца “.
От инспекцията регистрират, че компаниите, които забавят изплащането на трудовите хонорари в региона е редуциран до нула, като за последните месеци на годината не са открити работодатели, които не изплащат в точния момент заплатите на чиновниците си.
През годината има 4 случая, при които работодателите не са изпълнили наложителните наставления за погашение на възнагражденията на служащите, за което са им издадени наказателни постановления в размер на 5 500 лв.. Две от тях са издадени точно на врачанската болница.
През годината са открити 29 чиновници да работят без трудов контракт, като нарушаванията са засечени в областта на строителството и при питейни заведения в дребните обитаеми места.
И тази година от инспекцията по труда не престават контрола по отношение на работа без трудови контракти и инспекциите на компаниите, които са евентуални извършители на нормите, свързани със възнаграждение труда на работещите. Продължават и инспекциите в рисковите обекти и такива с висок трудов травматизъм, допълниха от инспекцията по труда във Враца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР