Некоректен продавач мами хора в интернет. Той предлага луксозни часовници

...
Некоректен продавач мами хора в интернет. Той предлага луксозни часовници
Коментари Харесай

Интернет магазин за луксозни часовници мами купувачи

Некоректен продавач мами хора в интернет. Той предлага първокласни часовници на примамливо ниски цени. Оказва се, че скъпоструващите аксесоари не всеки път идват при хората, които са ги поръчали и платили. На интернет страницата попада и Александър.
„ Направи ми усещане, че уеб сайтът е доста добре изработен, усъвършенстван, което ми вдъхна доверие по някакъв метод. Харесах си часовник и го поръчах”, описа потребителят Александър Емилов.
Търговецът му изяснява, че аксесоарът се намира в задграничен склад и с цел да го получи, Александър би трябвало да заплати и мито.
„ Следователно се заплаща цялата сума, която в действителност е по-висока от оповестената в самия уебсайт. Аз преведох парите по банков път, като описах защо давам с номер и модел на часовника”, разясни той.
Обещанието на търговеца е часовникът да бъде доставен до 15 дни. Два месеца по-късно диря от скъпия аксесоар няма.
"Звънял съм му най-малко 20 пъти, само че не подвига. Търсих го разнообразни номера. Обаче си чете известията във Viber. Писах му да ми върне парите, само че не отговори”, сподели още излъганият мъж.
„ Като отворим уеб страницата виждаме, че на него няма нужната информация. Липсва правото на отвод. Липсва името на търговеца, напомнянето за съществуването на гаранция на стоката, информация за линкове към уеб страницата на КЗП и към платформата за различно решение на разногласия, каквито са условията по закон”, разясни Христо Трендафилов, шеф на Дирекция „ Защита на потребителите при продажба от разстояние”.
За всяко едно от тези нарушавания се постанова санкция от страна на регулатора, като общата им сума е над 2000лв.
А в случай че не получи стоката до месец, всеки консуматор има правото да се откаже от нея или да предоговори периода за доставка.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР