Неколкостотин демонстранти, призоваващи за демокрация и свободен Хонконг, се събраха

...
Неколкостотин демонстранти, призоваващи за демокрация и свободен Хонконг, се събраха
Коментари Харесай

Демонстранти окупираха Международното летище в Хонконг

Неколкостотин стачкуващи, призоваващи за народна власт и свободен Хонконг, се събраха през днешния ден на хонконгското летище, съобщи Ройтерс.

Летищните управляващи обявиха, че демонстрацията няма да засегне работата на летището, само че посъветваха пътуващите да идват по-рано за полетите си, с цел да избегнат възможни усложнения по отношение на митинга.
"Светът ни гледа през последните няколко седмици. Ние просто считаме, че (демонстрация на) летището е най-директният метод всички туристи да видят какво се случва в Хонконг ", сподели Джереми Там, някогашен водач и народен представител, който оказа помощ за организирането на демонстрацията дружно с други чиновници от сферата на авиацията.

Демонстранти с каски седнаха на пода в терминала на идващите пасажери и извадиха плакати и табели с надписи, призоваващи за финален отвод от законопроекта, предусещащ екстрадиция на хора в Китай, като скандираха лозунга "Свободен Хонконг ". Друга част от стачкуващите започнаха да раздават листовки на туристи, в които се изясняват аргументите за рецесията в града. Трети показаха недоволството си от това, че полицията не съумя да отбрани жители и стачкуващи при офанзивата на въоръжени лица на метростанция в събота. Въпреки полицейската възбрана, хонконгското протестно придвижване съобщи, че и на следващия ден ще провежда демонстрации, като те ще стартират в региона Юен Лун, където бе осъществена офанзивата против стачкуващите през уикенда, съобщи ДПА. При нападението облечени в бели тениски мъже с маски на лицата удряха стачкуващи с стоманени пръти и тояги, като 45 души получиха съществени пострадвания.
Граждани, туристи, водачи и други чиновници в областта на авиацията подписаха петиция с искане хонконгското държавно управление да преследва нападателите.
Сингапур посъветва през днешния ден жителите си да заобикалят тези елементи на Хонконг, където е допустимо да има демонстрации.

"Ако към този момент сте в Хонконг, би трябвало да вземете всички нужни ограничения за гарантирането на персоналната ви сигурност. На демонстрациите, които са замислени като мирни, е допустимо без предизвестие да се стигне до принуждение ", обявиха сингапурските управляващи в изказване.

Бившата английска колония Хонконг, която бе върната на Китай през 1997 година, потъна в най-тежката си политическа рецесия от десетилетия след два месеца на демонстрации, трансформирали се в предизвикателство за китайския водач Си Цзинпин.
Демонстрациите започнаха като израз на неодобрение от законопроект на хонконгското държавно управление, предусещащ екстрадиция на хора в Китай, само че в този момент към този момент включват по-широки претенции за народна власт, за оставката на лидерката на Хонконг Кари Лам и даже за възбрана туристи от континентален Китай да посещават Хонконг.
По време на една от съвсем ежедневните протестни прояви пострада фасадата на китайското посланичество в Хонконг, което Пекин съобщи, че възприема като посягане върху суверенитета на Китай.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР