Неколкократно Леброн Джеймс е показвал на света, че е нещо

...
Неколкократно Леброн Джеймс е показвал на света, че е нещо
Коментари Харесай

Леброн Джеймс, Ахмауд Арбери и как едно убийство разгневи Краля

Неколкократно Леброн Джеймс е показвал на света, че е освен това от спортист и по всевъзможен метод се пробва да оказва помощ на хора в потребност.

Така откри учебно заведение, в което да учат деца в риск, с цел да им даде късмет за по-добро бъдеще. Но Краля, както е прочут Джеймс, е и гневен бранител на равните човешки права - изключително на тези на афроамериканците.

Именно гибелта на един афроамериканец безусловно вбеси Леброн Джеймс. В профила си в Instagram баскетболистът разгласява фотография на млад мъж и надпис, поясняващ защо иде тирада.

Мъжът на фотографията е Ахмауд Арбери (Ahmaud Arbery), който през февруари тази година беше погубен в щата Джорджия, до момента в който тича. А убийците, татко и наследник, се разминаха, без даже да им бъдат повдигнати обвинявания.

Тази седмица обаче беше публикуван запис от нападението и на случая още веднъж беше дадена публичност. От видеото, снимано с телефон, се вижда по какъв начин Арбери тича по улицата и в един миг се натъква на спрян по средата пикап. След като го заобикаля, единият от двамата въоръжени мъже в транспортното средство го атакува и създава няколко изстрела.

Едва ли има крепко мислещ човек, който да не се възмути след видяното. Леброн Джеймс също, тъй като той написа, че афроамериканците всеки ден биват безусловно ловувани, когато излязат от домовете си. Краля е засегнат и от обстоятелството, че човек не може да иде умерено да потича, без да има заплаха за живота му.

След като видето обиколи медиите и интернет, стартира ново следствие по случая, а околните на убития Ахмауд Арбери се надяват на правдивост. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР