Нека започнем с това, че няма човек, който да не

...
Нека започнем с това, че няма човек, който да не
Коментари Харесай

7 начина да разберете дали партньорът ви изневерява

Нека стартираме с това, че няма човек, който да не лъже. Това е нещо ежедневно и обикновено. Но в случай че смятате, че спестяването на истината касае значими неща като верността или взаимното благополучие, може би би трябвало да ревизирате. 

За жал науката не може сигурно да ви каже дали сътрудникът ви спи с други хора, само че се оправя все по-добре, когато би трябвало да уточни дали някой, изключително този до вас – се пробва да ви спести истината.

Ето седем метода да разберете дали вашата половинка не крие нещо значимо от вас.

Попитайте другар

Другите хора – даже непознатите – имат невероятната дарба да усещат, когато нещо не е наред в нечия непозната връзка.

Психолози са изследвали този феномен с двойки, който трябвало да нарисуват дружно даден предмет, като единият участник е с вързани очи, а другият би трябвало да му дава указания какво да рисува. Цялото нещо е записано на видео. Преди да стартират учените карат двойките уединено да отговорят на няколко въпроса за връзката си, които включват дали или не, в миналото са изневерявали на колегата си. 

Изследването сочи, че даже единствено като гледат двойката да прави нещо, което изисква съдействие, външният наблюдаващ може да открие дали двойката е щастлива и дали е имало невярност. 

„ Хората вършат извънредно точни преценки за другите в голям брой обстановки единствено след малко наблюдаване на държанието им “ – пишат учените. 

Премислете, до момента в който вършиме нещо друго

Хората по принцип не са положителни в преценката на характера – най-малко умишлено. Когато им се даде време, с цел да премислят дейностите на другия подсъзнателно, те са много по-добри в различаването на истината от лъжата. 

През 2013 година екип от психолози събира жури от студенти, които да следят по какъв начин хората дават показания и да преценяват дали те лъжат, или споделят истината. Студентите, които са имали време да премислят преди да вземат решение – доколкото са били принудени да мислят за нещо друго от случая, който преценят – са се справили по-добре с преценката дали индивидът насреща лъже. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР