Нека за момент си представим правоъгълно парче земя, с размери

...
Нека за момент си представим правоъгълно парче земя, с размери
Коментари Харесай

Най-гъстонаселеният остров на планетата

Нека за миг си представим правоъгълно парче земя, с размери 200 на 100 метра, осеяно с 97 гъстопостроени къщи. А в този момент дано си представим, че популацията на този дребен град е 60% деца, в него няма ток, пътища и вода, и се намира... посред океана.

Санта Крус дел Ислот е най-гъстонаселеният остров на планетата, напълно основан от индивида и е издигнат върху фундамента на коралов риф, близо до крайбрежията на Колумбия.

На острова няма никаква престъпност, в никакъв случай не е имало каквито и да е въоръжени спорове и никой не заключва домовете си, тъй като действително всички там са познати или близки.

 Снимка 345726

По публични данни броят на хората там е 1247, а общата повърхност на плаващия град е 12 декара. Заради загубата на пространство от постройките, действителната компактност на популацията е умопомрачителните 103 917 души на квадратен метър.

Островът е почнал от две къщи, издигнати преди време от две фамилии, и, лека-полека, се е развил до сегашните си размери и тип.

На него няма административни институции, учебни заведения и магазини, само че децата всекидневно се транспортират до континента и посещават учебно заведение.

 Снимка 345725

Мястото не е лишено и от огромно количество проблеми, типични за сходен метод на битие, като да вземем за пример неналичието на чиста питейна вода, която постоянно подтиква жителите да пият от спонтанни канални системи. За храна се разчита на лов на риба и плодове, донесени от континента.

Туризмът на Санта Крус дел Ислот не е добре развъртян, най-много поради проблемите с инфраструктурата. Това обаче не пречи на жителите да посрещат топло всеки чужденец, съумял да се добере до тяхното кътче парадайс.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР