„Нека всички посетим българското Черноморие, за да може да насърчим

...
„Нека всички посетим българското Черноморие, за да може да насърчим
Коментари Харесай

Ангелкова: От утре хотелите и местата за настаняване започват работа


„ Нека всички посетим българското Черноморие, с цел да може да насърчим нашия бранш и дружно да се оправим с това тежко предизвикателство”. Този апел насочи от парламентарната естрада министърът на туризма Николина Ангелкова, представена от БГНЕС.
Напрежение в кабинета поради предлагането за понижаване на Данък добавена стойност за заведенията за хранене Според икономисти в мярката има клопки
Тя взе присъединяване в дебатите в Народното събрание по ограниченията, които да продължат да работят у нас след края на изключителното състояние. Пред депутатите тя напомни, че от на следващия ден хотелите и местата за настаняване стартират работа, само че при прецизно съблюдаване на санитарно-хигиенните условия.

„ Да се опитаме с дребни стъпки да възстановим сектора”, уточни още Ангелкова.

Министърът на туризма разяснява още, че предложенията за туристически ваучери за хората на първа линия, както и насърчаването на чартърните полети на самолетните компании се ползват от доста страни в Европа и биха дали добър резултат.

Тя даде позитивна оценка и на концепцията за удължение на периода до 12 месеца за туроператорите, с цел да могат да оферират ваучери или различно пътешестване, а едвам по-късно да възвръщат средствата на клиентите си. Ангелкова напомни още, че през сегашния летен сезон ще има и опция за безвъзмездни или понижени цени с 50% на плажни такъми.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР