Нека все още не говорим за икономическа криза, призова днес

...
Нека все още не говорим за икономическа криза, призова днес
Коментари Харесай

Нека все още не говорим за криза, призова министърът на икономиката

Нека към момента не приказваме за икономическа рецесия, прикани през днешния ден по Би Ти Ви министърът на стопанската система Емил Караниколов. Той посочи, че за момента се следи единствено закъснение на растежа поради събитията в Европа.

Караникоколов се аргументира, че рецесия няма, като разгласи, че до юли износът на България е за 33 милиарда лв., до момента в който за цялата 2008 г, която е била рекордна за него, е бил 30 милиарда По мотив изказванията на бизнеса, че рецесията към този момент е пристигнала, той разгласи, че на 20 септември ще се организира народен стопански съвет, на който ще се разиска този проблем. Караниколов счита, че за момента няма индикации да се стигне до финансовата рецесия от края на 2008 и 2009 година.

Още сме в надпреварата за " Фолксваген "

В отговор на въпрос, министърът на стопанската система за следващ път разгласи, че България остава в надпреварата за завода на " Фолксваген ". " Докато не чуем решението на стратегическия вложител сме в надпреварата. Все още публична позиция няма ", сподели Емил Караниколов.

Според него България е дала най-хубавите условия, възможни по българското законодателство и европейските условия. През предходната седмица организация " Ройтерс " заяви, че след персонална среща сред Херберт Дийс, изпълнителен шеф на " Фолксваген ", и турския президент Реджеп Тейип Ердоган са отстранени последните спънки за строителството в Турция на нов цех на немската корпорация с инвестиция от най-малко 1 милиарда $.

Собствеността на " Дунарит " не е ясна

Коментирайки вчерашно изявление на Емилиян Гебрев, който разгласи, че с решение на съда той е едноличният притежател на " Дунарит ", Караниколов сподели, че по проблема от две години няма развиване. Фирмата към момента се води на офшорка.

" Ще се веселя да се разгласи финално кой е притежател на " Дунарит ", само че предо това би трябвало да се решат още куп каузи по тази партида ", добави Караниколов. Според него делата са над 50.

Министърът на стопанската система уточни, че има сделка с Гебрев страната да не пречи на работата на сдружението от ВПК. " Ако има недоволство, че ЕМКО или Дунарит нямат контракти, дано го потвърди, не мисля, че е по този начин, всеки месец му се утвърждават покупко-продажби ", разясни той. Караниколов не скри, че страната има интерес да придобие сдружението, в случай че негови дялове се разгласят за обществена обмен.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР