Нека си признаем, че в природата и манталитета на българина

...
Нека си признаем, че в природата и манталитета на българина
Коментари Харесай

Президентът - омбудсман и псевдобунтът на българина

Нека си признаем, че в природата и манталитета на българина е да мрънка, да се оплаква, да подлага на критика, да недоволства и да разяснява недоинформиран. Борбата на първо място е основата на всяка негова стъпка. Упорството и инатът да изрази компетентността си от време на време му изиграват неприятна смешка и се оказва, че мъдростта му в действителност е псевдо. И никой не желае да си признае това.
Бунтуваме се против ограниченията, Президентът - омбудсман и псевдобунтът на българина, времето, ежедневните ни отговорности, ходенето на работа и въобще - против живота.  Връщайки се 100 години обратно, можем да си дадем сметка, че българската нация е най-активна по даването на ум. Сега не ни харесват ограниченията, които страната е подхванала по повод недопускане разпространяването на ковид. А в случай че не бяха взети такива, щяхме да сме недоволни, че болестта ни изненада и страната отново нищо не направи за жителите си. Но в действителност забравяме, че жителите са страната.
Пътувайте, рейте се на воля, живейте. Явно някой ден сами ще стигнем до извода, че дисциплината от време на време може да избави човешки живот. Но ще го разберем по сложния метод. Псевдобунтът ни против всяко едно деяние, безучастие или стъпка на ангажираните с казуса единствено може да утежни ситуацията. И не, че съм подбудител, само че съм сигурна, че българинът не може да бъде порядъчен в България! Ако не е правилно, опровергайте ме и докажете, че не е по този начин!
Задайте си въпроса за какво когато сме на посетители в друга страна се съобразяваме с техните закони и ограничения, колкото и да не ни харесват? А у нас - не! В природата ни е да се бунтуваме, да роптаем и да разбираме от всичко. Но от време на време интуицията на тази природа е неправилна и псевдобунтът не оказва помощ. Запомнете - човечеството не е безсмъртно, колкото и да ни се желае да е! И може да изчезне също толкоз бързо, колкото и животинските типове от праисторическите епохи!
Но образецът е доста явен. Когато главата на едно семейство е псевдобунтар, то и членовете му ще са такива. Защото ясно се вижда по какъв начин точно главата на страната изземва функционалностите на омбудсман. И като сърдит младеж скача против всяко едно решение за справяне с рецесията, вместо да поддържа и да предложи съответна смяна. А сюжетът, който в най-лошия случай има заплаха да се осъществя поради небрежността, е: " За следващ път българинът потвърди, че няма воля да се сплоти, тъй като съзнанието му не можа да се подчини... и по този начин пристигна крахът на една ера ".
 
Автор: Моника Георгиева
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР