Нека си го признаем – през повечето време не ядем,

...
Нека си го признаем – през повечето време не ядем,
Коментари Харесай

12 странни трика за отслабване, които работят

Нека си го признаем – през множеството време не ядем, тъй като сме гладни, а се обръщаме към храната, с цел да се почувстваме по-добре. Стресът, времето на открито, часът – всичко това се отразява върху количеството, което ядем.

Има ли метод да накараме личната ни душeвност и обкръжението ни да ни оказват помощ да изгубим тези ненужни килограми? Има, счита Браян Уонсинк – психолог и откривател на питателните привички. Ето няколко съвета от последната му книга.

Не се отчайвайте, когато самоконтролът ви се изплъзне

Повечето от нас познават тази обстановка – една седмица на зеле и моркови, най-трудното наподобява зад тила ни, до момента в който една вечер нещо просто ни връхлита и се озоваваме с глава в хладилника, глозгайки пилешко бутче или гребейки течен шоколад със супена лъжица. В сходни моменти запазете успокоение, с цел да не се постанова да утешавате болката от неуспеха с още по-нездравословна храна. Просто оставете бутчето, откъснете зелев лист и отхапете нова хапка.

Придържайте се към две неща

Уверете се, че чинията ви постоянно съдържа два вида храна – главно ядене и гарнитура. Месо и картофи, риба и зеленчуци, картофи и салата. Това просто предписание ще ви подтикне към по-разумен метод на хранене.

Дали ще си сипете още

Сменете мястото на хранене. Вземете чинията, приборите (и нищо друго с изключение на тях) и отидете в хола или в кабинета. Вземете обяда на балкона или в градината. Така, даже да желаете в допълнение, може гладът ви да премине, до момента в който стигнете до кухнята.

Не бързайте да разчистите следите

Хората, които бързат да се отърват от изгребаните купи, празните опаковки и други свидетелства за несъразмерния вкус, са склонни да ядат повече от тези, които ги оставят пред погледа си до края на храненето.

Феноменът на бездънната паница

Проучванията демонстрират, че множеството хора ядат, до момента в който не изпразнят чинията, а не до момента в който се почувстват сити. Единственият метод е да употребявате по-малки чинии и да се храните постепенно и осъзнато. Следете възприятието си за задоволеност, а не количеството храна на масата.

Компания

Сами ядем с 30 % по-малко, в сравнение с в наличието на различен човек. А когато споделяме вечерята с трима-четирима другари, консумираме два пъти повече храна. Какъв е изводът. Опитвайте да вършиме главното си хранене преди събиране и по време на събирането единствено да замезвате.

Придържайте се към листата за извършване на покупки

Определете какви артикули ви трябват за идната седмица и направете обстоен лист. Преди да отидете до супермаркета, купете единствено тези артикули.

Кажете „ не “ на вкусните изкушения

Намерете най-тъмното и отдалечено ъгълче в дома или в хладилника и складирайте там най-големите изкушения. Някои поучават да освободите изцяло дома си от тях, само че това не е решение, тъй като ще се изкушавате двойно повече, когато сте на открито или на посетители. Вместо това, направете ги мъчно налични и ще видите по какъв начин ще посягате към тях по-рядко.

Дъвчете всичко усърдно

Проучванията демонстрират, че дъвченето на всяка хапка храна минимум 32 пъти оказва помощ за по-добро засищане на вкусовите ни рецептори, което доста понижава апетите и води до по-бързо чувство за задоволеност.

Не пестете калории заран

Ако би трябвало да се има вяра на статистиките на Уонсинк, навикът да се закусва сформира 96 % от изкуството да се резервира добра фигура. Само 4 от 100 слаби дами, които той е интервюирал споделят, че не закусват. От друга страна, страдащите от непотребни килограми споделят, че постоянно пропущат първото хранене с вярата, че икономисват калории.

Яжте на порции

Според наблюденията на Уонсинк хората, които избират да седят с тил към рафтовете с торти в заведенията, по-лесно поддържат мечтаното тегло. Можете да следвате тази тактичност и вкъщи, като сервирате храната си на порции, употребявайки единствено чинии (както към този момент стана ясно, дребни чинии). Колкото до купите, тиганите и отворените опаковки с най-различни неща, не би трябвало да стоят единствено в кухнята и в никакъв случай да не се появяват на масата. Когато виждате по-малко, ядете по-малко. Толкова е просто.

Бъдете спокойни и поредни

Не се впускайте да изпробвате всички препоръки едновременно. Най-доброто решение е да прилагате по един всяка седмица. Така, малко по малко, ще постигнете нов метод на живот и ще се доближите до мечтаната фигура.

Източник: Bright Side

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР