Нека се съгласим, че грижата за дома е сред най-важните

...
Нека се съгласим, че грижата за дома е сред най-важните
Коментари Харесай

Как да се грижим правилно за новата прахосмукачка

Нека се съгласим, че грижата за дома е измежду най-важните моменти в всекидневието. Да, множеството от нас са много заети с работни задължения, с грижа за децата, с готвене. Между всички тези отговорности се опитваме да намерим време за отмора и персонално за себе си. Нищо обаче не е завършило, до момента в който не пуснем прахосмукачката, която да се оправи с нежелания прахуляк у дома.

В случай че преди малко сте закупили своята или просто желаете актуалната да Ви е потребна дълго време, е добре да сте наясно с няколко трика, които да оказват помощ в грижата за нея.

Мислете какво почиствате

Много е значимо да сте наясно с опциите на Вашата прахосмукачка. Някои модели могат да бъдат употребявани за изсмукване на доста и разнообразни боклуци. Има и такива, които си имат своите ограничавания. Някои прахосмукачки да вземем за пример не би трябвало да се употребяват за изсмукване на течности, защото това би навредило на филтъра им. Тези специфики са наложително включени в инструкциите за приложимост.

Почиствайте контейнера постоянно

Почистването на мръсотията, натрупала се в контейнера на прахосмукачката, е различен наложителен миг в грижата за нея. Ако Вашата машина има отделящ се резервоар, почистването ще бъде елементарно. Някои модели имат опцията да разделят течните от твърдите боклуци, като по този метод Ви улесняват в изхвърлянето на събраните нечистотии, тъй че да не се получава неразбория. Това е значима стъпка, която сигурно ще усили живота на Вашата прахосмукачка.

Почиствайте и филтъра

Тази част от уреда е най-чувствителна към качеството на почистващия развой. И тук имаме поради редица компликации, които биха могли да зародят. През филтъра минават множеството боклуци, фините и по-едри частици и прахът. Какво да вършиме следователно? Лесно е – почиствайте филтрите постоянно, изключително от натрупващия се прахуляк. Дори след едно-единствено разчистване на приблизително огромен апартамент, там може да се събере учудващо огромно количество боклуци.

Правилно предпазване

Добре е да се насочите към модел прахосмукачка, който освен има нужните за Вас функционалности, само че и който елементарно ще успявате да складирате, без да пречи на подредбата на дома. По-голяма прахосмукачка разумно значи и повече място за предпазване. В такива случаи доста домакини просто „ наместват “ уреда някъде, където и да е, а това не е изключително желателно. Добре е машината да бъде прибрана на комфортно място, надалеч от високи температури и местоположения, които елементарно биха могли да се наводнят. Това прави да вземем за пример балконите много неуместно място за предпазване на Вашата прахосмукачка.

Следвайте тези съществени рекомендации и грижата за уреда Ви ще бъде безпроблемна, а той самият ще Ви служи дълго време.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР