Нека с приемането на новата Наредба за жилищната политика на

...
Нека с приемането на новата Наредба за жилищната политика на
Коментари Харесай

Милка Христова: Общинското здравеопазване трябва да бъде достъпно и качествено за всеки нуждаещ се софиянец

Нека с приемането на новата Наредба за жилищната политика на Следствен отдел към окръжна прокуратура да създадем специфичен фонд, посредством който да заделим общински жилища за експерти с медицински специалности, с цел да се оправим с неналичието на фрагменти, предложи заместник-председателят на СОС от Българска социалистическа партия
Общинското опазване на здравето би трябвало да бъде налично и качествено за всеки нуждаещ се софиянец. Това сподели заместник-председателят на СОС и на комисията по опазване на здравето и обществена политика от Българска социалистическа партия Милка Христова. Тя разяснява тематиката по време на конференция в Столична община, на която участваха представители на всички политически групи. Пред медиите бяха показани целите за вложение на 5,6 милиона лв., които СОС гласоподава за общинските лечебни заведения.

" Групата на Българска социалистическа партия единомислещо поддържа този отчет, напомни Милка Христова. - Няма по какъв начин да е другояче, в случай че в платформата на нашата партия за локалните избори през всички мандати частта " Здравеопазване " постоянно е била на едно от първите места с акцент за налична и качествена здравна помощ ".
Тя добави, че главният смисъл на общинското опазване на здравето е да бъде със обществена устременост. " То би трябвало да бъде налично и за здравно неосигурените софиянци, сподели Милка Христова, която е заместник-председател на Българска социалистическа партия - София и на групата на социалистите в СОС. - Никак не е инцидентно, че Столична община всяка година заделя в бюджета си към 10 милиона лв. за здравно неосигурени лица и за действия, които Здравната каса не покрива ".
Милка Христова разяснява и тематиката за оставането на младите лекари и експерти в областта на общинското опазване на здравето. " Това ни е главен проблем. Пари ще се намерят, само че най-важният капитал са хората, сподели тя. - Имаме хрумвания по какъв начин да се оправим с неналичието на фрагменти. Мисля, че всички политически сили ще се обединят към предлагането при приемането на новата Наредба за жилищната политика на Следствен отдел към окръжна прокуратура, да създадем специфичен фонд, посредством който да заделим общински жилища за експерти с медицински специалности. Те ще имат опция да подписват дълготрайни контракти, респективно ще работят в нашите общински лечебни заведения. Така тази прелестна инсталация, която представихме през днешния ден, ще откри своите положителни стопани ".

Заместник-председателят на СОС от Българска социалистическа партия означи също, че опазването на здравето не трябва да бъде територия за политическа празна изразителност. " С този отчет, който приехме, ние доказахме, че сме градивни в нашите дейности в ролята ни на съпротива, разяснява Милка Христова. - Винаги сме били смели в работата ни в интерес на хората и поддържаме всички рационални оферти. Здравеопазването не е място, в което би трябвало да позволяваме политически извършения. Не е почтено, тъй като става въпрос за живота на хората ".
 
Милка Христова добави, че в областта на опазването на здравето в София, а и освен, големите старания би трябвало да бъдат ориентирани в посока предварителна защита и профилактика. " За страдание, сега общинското опазване на здравето работи по този начин, че тъкмо тези две сфери са леко подценени, сподели тя. - И на нас се пада задължението и отговорността да променим това. Предизвикателствата пред нас са огромни, само че случилото се през днешния ден показване е стъпка в вярната посока. Преди години си имах фантазия в Бюджета на Столична община да бъде обособен 1% за опазване на здравето. Постигнахме го, а в този момент фантазията ми е стигнем и 2% ".
 
18 Ное 202241618 Ное 202211118 Ное 202240218 Ное 202226318 Ное 202279918 Ное 2022150КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани16 Ное 2022154615 Ное 202234618 Ное 202276024 Sep 20222785
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР