Нека решим с кого да бъдем след изборите на вътрешнопартийна

...
Нека решим с кого да бъдем след изборите на вътрешнопартийна
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: След изборите ще решим с кого да бъдем. Няма да се коалираме с ГЕРБ

Нека решим с кого да бъдем след изборите на вътрешнопартийна допитване. Няма да се коалираме с ГЕРБ.

 

Това съобщи в политическия си отчет пред 50-тия конгрес на Българска социалистическа партия водачът на партията Корнелия Нинова.

 

" Трябва да има лява партия в държавното управление, ние ще сме обществения дирек в такова държавно управление. Българска социалистическа партия няма да прави коалиция с ГЕРБ ", бяха точните думи на Корнелия Нинова. И добави:  " Нека минат изборите и тогава да решим с кого да участваме с държавно управление посредством вътрешнопартийно допитване ".

 

Имаме дълбоки разлики с президента Радев и вицепрезидента Йотова, уточни тя пред делегатите в зала 3 на НДК.

 

В политическия си отчет Нинова засегна вътрешнопартийните въпроси в левицата с призива-  " да сложим ред в нашата лична къща ".

" Това не може да продължава по този начин. Тези вътрешни борби ни унищожават. Хората няма да ни повярват ", сподели тя. И се спря на аргументите, които са довели до напреженията в редиците на социалистите.

" Къде са аргументите. Когато въведохме директен избор, три мандата за депутати, два мандат за ръководителя. Наши приятели, които изгубиха вероятността за пост " безконечен народен представител ". Загубиха директния избор за ръководител. Освободихме партията от олигарсите в нея и от зависимости от стопански ползи. Тези хора ви употребяват. Точно те, които години наред се хранеха от режима на ГЕРБ и Бойко Борисов. Точно те през днешния ден най-високо викат Българска социалистическа партия ще се коалира с ГЕРБ. Години наред са на хранилката на ГЕРБ ", сподели тя пред делегатите.

 

" Другари, имаме проблем с Партията на евроейските социалисти ", не скри водачът на Българска социалистическа партия. И разкри, че главната причина за това е отношението на българските социалисти към Истанбулската спогодба.

" Няма да се поддадем на този напън. Като ме промените някой ден, правете каквото желаете. Ще не отстъпвам, че ще имаме момчета и девойки у дома и сме майки и татковци ", съобщи Нинова.

След това Корнелия Нинова засегна политическите битки в страната и метода, по който те се водят.

" Настъпи такова озверяване, пристигна политиката на крясъците, вместо на разсъдъка. Българските социалисти сме за парламентарната република като най-демкратична форма на ръководство. Властта да се върне там, където й е мястото - от служебните кабинети в Народното събрание. Смислена същинска промяна в правосъдната система. бързо резултатно заслужено правораздаване. Другари, ние лични битки с президента нямаме. Но имаме към този момент дълбоки, кардинални, политически и идеологически разлики. Вие желаете ли в тази рецесия и беднотия България да даде 3 милиарда за нови 8 F-16 ", уточни тя.

 

Лидерът на Българска социалистическа партия посочи, че левицата е за приемането на България в еврозоната, само че счита, че към този момент това би трябвало да се отсрочи. И се обърна към делегатите: " Чувствахте се спокойни и свободни да участвате в подписката за осъществяване на референдум за еврото ".

 

" Българските социалисти се обявихме срещу глобите против Русия. От тези наказания и от войната, пострада най-много Европа ", сподели още тя.

Нинова съобщи, че ще молят за неутралитет, да се договаря за мир. Според нея най-тежко въпросът за войната и последствията от нея са се отразили на енергетиката, като изрази позиция, че не трябва да се разрешава затварянето на въглищните централи и регистрира, че Българска социалистическа партия е труженик на развиването на нуклеарната енергетика.

 

Нинова прикани социалистите да вземат участие свободно в подписката на " Възраждане+ за референдум в поддръжка на българския лев. Тя разясни пред конгреса на социалистите, че България е приела да вкара еврото с присъединението си към Европейския съюз, само че това трябвало да стане, когато стопанската система на страната се възвърне и укрепне.

 

Нинова се разграничи от олигарсите в Българска социалистическа партия, които не са могли да понесат въведената мандатност при избора на народни представители и ръководител на партията.

 

Лидерът на Българска социалистическа партия отхвърли, че се готви коалиция с ГЕРБ след изборите и предложи на делегатите на конгреса въпросът с кого ще беседва партията за сформиране на държавно управление да се реши след осъществяване на вътрешно партийно допитване.

 

Очаквайте детайлности!

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР