Нека разгледаме ползите от плуването: Вижте по- голямата част от ползите

...
Нека разгледаме ползите от плуването:
Вижте по- голямата част от ползите
Коментари Харесай

Какви са ползите за здравето от плуването

Нека разгледаме изгодите от плуването:

Вижте по- огромната част от изгодите за здравето от плуването

Плуването има доста изгоди за здравето. В днешната публикация ще споделим с вас по- огромната част от тях.

За тези, които нямат някакви по съществени пострадвания или травми плуването е отлично, тъй като можете да променяте интензитета на натоварването, както вие пожелаете. Няма да би трябвало да се притесняване от прекалено натоварване на ставите или мускулна тресчица. Препоръчително е да се плува 3 пъти седмично по 45 минути на всяка сесия. Нека разгледаме изгодите:

Подобрява гъвкавостта

Чрез ангажирането на по- огромната част от мускулите ви в горната и долната част на тялото, доста от ставите ви също бъдат задействани. В резулатат на това ще развиете доста по огромен обсег на придвижване, като в същото време ще укрепите мускулите си. Така ще подобрите гъвкавостта си и ще намалите риска от пострадване.

Плуването ще ви помогне да изгорите повече калории

Плуването с умерено движение за 1 час дневно може да изгори до 500 калории. Това е идеиално упражнение за хора, които имат проблеми с наднорменото тегло.

Увеличава потенциала на белите дробове

Плуването може да усъвършенства вашата дихателна механика, което от своя страна усъвършенства потенциала на белите дробове. Това ще помогне на коремните ви органи да работят по добре, ще контролира кръвното ви налягане и ще ускори оксигенацията.

Освобождава от насъбрания стрес

Влизането в басейна и фокусирането на цялото ви внимание върху придвижванията на тялото и дишането ви ще ви оказват помощ да се почувствате по- спокойни. Една от най- положителните изгоди за здравето от плуването е, че преборва напрежението, депресивните разстройства и пристъпите на тревога. Освен това, когато плувате освобождавате ендорфини. Ендорфините подтикват областите на мозъка, които предизвикват позитивните страсти.

Повлиява добре в случай че старадате от хронични болести

Камеството на съня е в тясна връзка с много хронични болести като диабет, астма и хиперхолестеролемия. Аеробните извършения, като плуването покачват инсулиновата сензитивност, усъвършенстват дихателната система и контролират равнищата на холестерола.

 Подобрява дихателните умения

Плуването има позитивен резултат върху нашата съгласуваност, баланс и време за реакция. Следователно усъвършенства нашите двигателни умения. Това е изключително значимо по време на процеса на напредък и развиване.

Заключение

Както виждате, плуването има толкоз доста изгоди за здравето. Ако обаче имате пострадване, би трябвало първо да говорите със експерт, преди да започнете тази активност. Те ще ви кажат какви са опциите за вас както и рисковете.

Инфо: steptohealth.com

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР