Нека политиците да бъдат отговорни и да съставят правителство, което

...
Нека политиците да бъдат отговорни и да съставят правителство, което
Коментари Харесай

Каримански: Политиците да съставят правителство, за да се изготви бюджет

„ Нека политиците да бъдат виновни и да сформират държавно управление, което да бъде трайно и стабилно, тъй че да има подоходна политика, която се отразява освен за тази година, само че и в една тригодишна прогноза “. Това съобщи пред съветникът на служебния финансов министър и някогашен народен представител от „ ИТН ” Любомир Каримански в отговор на мнения на синдикатите по време на вчерашните митинги, че служебният кабинет прави политика като отхвърля да внесе нов бюджет.

„ Протестът би трябвало да бъде ориентиран напълно към политиците – тези които вършат действителните политики в страната и могат да бъдат виновни за метода, по който тези политики ще бъдат доведени до сполучлив край. Ние, като длъжностен кабинет, съблюдаваме това, което е планувано в закона на обществените финанси “, сподели Каримански.

Според някогашния депутат в случай че служебното държавно управление, което не е законно от позиция на суверена и не е определено от народа, предложи нов държавен бюджет за 2023 година, това би било нарушаване.

 „ Ние в действителност продължаваме ограниченията, които са в актуализацията на Бюджет 2022 година Ако кажем, че замразяваме, в Бюджет 2022 година бяха планувани редица други спомагателни ограничения, които да важат от 2023 година Ние ще ги използван и тях. Например една от ограниченията беше да вдигнем прага за Данък добавена стойност. Ние ще използван тази мярка от 2023 година, което значи, че съблюдаваме волята на националните представителите от предходното Народно заседание ”, разяснява още Каримански.

Той изясни, че служебното държавно управление показва един базов вид на бюджета, в който е помислено за увеличението на минималната работна заплата.

„ Служебното държавно управление предложи базов вид, като към него Българска социалистическа партия оферират спомагателни разноски за към 4,8 милиарда лева Това са спомагателни разноски към вид, в който сме на недостиг от 6,6% ”, сподели той.

По думите му Българска социалистическа партия и Политическа партия оферират спомагателни разноски на база на сравнението на индикатори, които са несравними един с различен.

„ В презентацията на Политическа партия данните са несравними. Взима се инфлацията на държавното управление и се стъпва на растежа, показан към полугодието от Международния валутен фонд. Как става по този начин? Трябва да съпоставяме неща, които са сравними. Представеното в презентацията от позиция на прогнози за брутния вътрешен артикул за 2022 година от 165,2 милиарда не съществува в МВФ “, сподели Каримански, като прикани да се пита в елементи Асен Василев на каква база са данните от презентацията, която показва в Народното събрание

Каримански моли макроикономисти да седнат на масата за договарянията и да оказват помощ на депутатите в Народното събрание, с цел да се сформира държавно управление.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР