Нека политическите партии да бъдат много внимателни и да не

...
Нека политическите партии да бъдат много внимателни и да не
Коментари Харесай

Президентът Радев: В последните 10 години станахме като Уганда и Судан, вместо да се развием

„ Нека политическите партии да бъдат доста деликатни и да не се атакуват безогледно. Те ще се срещнат в Народното събрание по-късно и ще имат най-трудната и значима задача – да сформират държавно управление. България би трябвало да има държавно управление. Партиите, да мислят през тази призма, по какъв начин ще вършат държавно управление дружно и по какъв начин ще се обединят към значимите тематики за страната ”, сподели президентът Румен Радев в Пловдив във връзка старта на предизборната акция. Той съобщи, че ЦИК и служебното държавно управление ще положат всички старания, с цел да подсигуряват машинния избор.

„ Възвръщането на доверието в изборите е съществена задача на държавното управление и ЦИК, считаме, че ще се извървят всички стъпки. Посоката на това държавно управление е за почтени, транспарантни и свободни избори ”, съобщи Радев.

Относно глобите от Съединени американски щати по закона „ Магнитски “ Радев сподели, че това е казус – страна от Европейски Съюз и НАТО да бъде подложена на толкоз тежки наказания.

„ През последните 10 години вървяхме към европейската развиване на страната, а се оказваме паралелно до страни като Судан и Уганда ”, сподели президентът. Държавният глава е безапелационен, че държавното управление е длъжно да предприеме ограничения, които да минимизират риска за българските институции и жители във финансово състояние - доста деликатно, в границите на закона.

„ Ще бъде противоконституционно, в случай че страната не може да отбрани финансовата сигурност на страната и жителите. Ако държавни и бюджетни организации, попадат под тези наказания, какво вършим тогава? ”, сподели Радев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР