Нека новият патриарх да има дар словото да насърчава хората

...
Нека новият патриарх да има дар словото да насърчава хората
Коментари Харесай

Арх.Мирянов: Нека новият патриарх да има дар словото да насърчава хората и да ги обръща към Господа

Нека новият патриарх да има подарък словото да предизвиква хората и да ги обръща към Господа.

 

Това съобщи арх. Пламен Мирянов, иподякон и притежател на наградата " Будител " и " Достоен българин ", в ефира на " Дарик радио ".

 

" От избора на нов патриарх зависи накъде ще тръгне християнската черква у нас ", счита младият духовник, който бе положен в църковен ранг през януари 2022 година на тържествена литургия в храма “Света Неделя ” точно на имения ден на патриарх Неофит.

 

Според иподякон Пламен Мирянов новият патриарх " би трябвало да бъде заслужен, преклонен, с подарък слово, тъй като точно това липсваше през последните години – искахме да чуем гласа на Патриарха, да чуем неговото послание, което не да бъде четено от други духовници, а той самият да застане и да призове народа или към смирение, или към свестяване, или към повече християнска обич и амнистия ".

" По мое мнение би трябвало да бъде митрополит с хубав глас, с ясна дикция, с правила и да умее да проповядва, да има подарък словото да предизвиква хората и да ги обръща към Господа ", безапелационен е Мирянов и прибавя:

 

" Патриархът би трябвало да е образец за всички, да е деятелен, да е архиерей, да е благовестител. Това за мен е най-хубавото, което можем да чакаме от нашите свещенослужители ".

 

За личността на починалия Патриарх Неофит Мирянов споделя: " Вярвам, че благодарение на невероятното завещание, което ние имаме от църково-славянското песнопение на Патриарх Неофит, можем постоянно да си спомняме за него, в неговият глас можем да открием толкоз доста нюанси от неговата психика, надълбоко възприятие на примирение. Благородство строеше от тембъра на нашия Патриарх Неофит! ", съобщи в умозаключение арх. Мирянов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР