„Нека никой не се опитва да ни праща в миманс

...
„Нека никой не се опитва да ни праща в миманс
Коментари Харесай

Христо Иванов: Третият мандат се оказа мъртвороден. Никой да не се опитва да ни праща в миманс

„ Нека никой не се пробва да ни праща в миманс със опитите си за обществена отговорност. Тази среща сред „ Демократична България “ и Българска социалистическа партия щеше да бъде тъкмо това. Демократична България беседва единствено тогава, когато има смисъл “, съобщи той.

„ На всички беше ясно, че в случай че мандата отиде в Българска социалистическа партия, това го обрича “, уточни Иванов.

Завръщане на обединението в ръководството


Според него политическите сили би трябвало да се върнат към считаната за мръсна дума „ коалиция “. За него това осмисля цялата трудност на тази година. „ Това е една поредност от политически уроци, които ще ни научат да действаме в едни нови условия. 30 години имаше един огромен, който нареждаше с огромния черпак. За първи път вървим към една нова структура – 4 партии си дишат във врата – това е рецепта за сериозен дълготраен диалог за реализиране на съглашения. Така се прави в Германия, в Холандия “, изясни съпредседателят на „ Демократична България “.

„ Имаме самочувствието да не сме съгласни на ръководство непременно. Ние не имаме вяра в тази формула, за разлика от Слави Трифонов. Говоря за политическото му държание “, регистрира Христо Иванов.

За срещата със Слави Трифонов

„ Политиката е контактен спорт. Не можеш да пратиш по мейла здрависване. Г-н Трифонов ме предложения на 7 август. Доста мислих дали да се отзова, само че взех решение да го направя в името на това да опитаме да работим дружно. Опитах се персонално да му обясня за това за какво ние не можем да подкрепим неговото първо предложение за държавно управление, което отваряше необятно задната врата за въздействие “, уточни Христо Иванов. Той не съжалява, че е отишъл в офиса на шоумена. Би го направил още веднъж, в случай че има смисъл. По думите му със сценаристите много мъчно се беседва.

„ Предложените от Слави за министри наподобяват на „ пощенски кутии “, на „ сламени хора “, счита още Иванов.

Предпочитания за изборите

„ Както и да се случат нещата, ние ще се явим на тези избори и ще дадем оптималното от себе си. Предстои да обсъдим по какъв начин ще се проведат изборите. Разумно е да се обезпечи време на Народното събрание да прегледа актуализацията на бюджета. Ние я поддържаме. Все отново Народното събрание да свърши някаква работа и тогава да се разпусне. Нямаме желания за дата, ще се явим на всяка дата “, разясни Иванов.

По думите му стана ясно, че „ Демократична България “ е подготвена да сплоти сили с Кирил Петков и Асен Василев. Той отхвърли да навлиза в още детайлности.

Собствен претендент за президент

„ Би било разумно да имаме личен претендент за президент “, счита той. Към момента обаче този въпрос не е осъждан в редиците на обединението „ Демократична България “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР