Нека не се фокусираме върху разликите, а върху главните си

...
Нека не се фокусираме върху разликите, а върху главните си
Коментари Харесай

Зоран Заев в ООН: Македония е приятел на своите съседи

„ Нека не се фокусираме върху разликите, а върху основните си отговорности и да работим за общите цели. Необходимо е да действаме като виновни хора и да изградим по-добро бъдеще и разцвет ”, съобщи македонският министър-председател Зоран Заев в обръщението си към Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк.

В него той акцентира, че отсега нататък страните би трябвало да се съсредоточат върху използването на ново стабилно развиване и основаването на нови пътища към другарство и партньорство, осведоми.

„ Убеден съм, че имаме една и съща цел – мир по света. Убеден съм и че споделяме същите задължения. Убеден съм, че ще съумеем да отговорим на общите провокации с общи решения“, безапелационен бе македонският министър председател като добави, че точно в обединяването сред обособените страни и в търсенето на неконвенционални решения се крие изходът от множеството международни спорове и изкореняването на тероризма.

„Мирът, стремежът към заслужен живот и общите упоритости са полезностите, с които Република Македония съумя да преодолее дълбоката политическа рецесия, която опустоши целия ни район. Ние сме дребна страна, изтъкана от разлики. Но преодоляхме тежките тествания точно тъй като се обединихме към общите си полезности. Ето за какво Република Македония през днешния ден е свободна, безвредна и стабилна“, сподели той. „Република Македония е другар на своите съседи и е твърдо насочена към цялостна интеграция на НАТО и ЕС“, не изпусна да напомни също по този начин македонският политик.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР