Нека не оставяме правителството само в този момент и да

...
Нека не оставяме правителството само в този момент и да
Коментари Харесай

Нинова разтърси парламента с декларация за случай "Скрипал"!

Нека не оставяме държавното управление единствено в този миг и да приемем обща позиция на Народното събрание, до момента в който няма безспорни доказателства да не гони съветски дипломата. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в декларация от името на група.

„ Случаят „ Скрипал “ провокира невиждана дипломатическа рецесия в света. В нея са включени към този момент над 25 страни от разнообразни континенти. Отзовават се дипломати, разменят се остри нападки. Напрежението пораства всеки ден. Изключително рискова обстановка и сложен миг за Европа, само че и за всеки политик, който би трябвало да взима решения “, съобщи Нинова.

По думите й има моменти в историята, които изискват разсъдък, мъдрост и водачество.

„ Признавайки пълномощията на изпълнителната власт, считаме, че в парламентарна република тук в българския парламент също би трябвало да вземем отношение, решение, с което да не оставяме българското държавно управление единствено в този миг и всички институции да се обединим. Били сме разграничени по доста въпроси “, сподели Нинова и регистрира, че има разделяне и в този момент.

Тя разясни, че Българска социалистическа партия предлага какво може да ги събере в този комплициран миг за България.

„ Предлагаме обща позиция на Българското национално заседание към всемирен полезности, правилата на интернационалното право, на равнопоставеност и взаимно почитание на страните членки на Европейски Съюз, които са необорими правила. Първо, в случай че сте съгласни да заявим, че ние сме за мир и срещу война. Допускам, че никой от вас не оспорва тази теза. Но мир се реализира с разговор, а не с дрънчене на оръжие и закани. Да заявим, че ние сме за истината и за правилото на интернационалното и българското право почтен до доказване на противното. Също позволявам, че сте съгласни. До този миг никой от нас не знае каква е истината. Никой не е дал безспорни доказателства. Вероятно не значи несъмнено. Никой на никое място не трябва да съден по възможност. Трето, до момента в който не се дадат безспорни доказателства България да не гони съветски дипломати и да не отзовава свои “, съобщи Нинова.

Тя прикани страната ни да изрази солидарността си, само че на правилата на суверенитет.

Веднага след нея думата взе Цветан Цветанов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР