Нека лични настроения и нагласи да не оказват влияние върху

...
Нека лични настроения и нагласи да не оказват влияние върху
Коментари Харесай

Медиците в „Пирогов“: Защо трябва да се сменя един успешен директор на болница, която се развива позитивно?

 Медицинският съвет на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ заседава през днешния ден в наличието на Съвета по здравни грижи. „ Изпълнителният шеф доктор Валентин Димитров направи вербален доклад пред всички. Същото направиха и икономическият, и административният шефове, с което ясно демонстрираха, че УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ фактически е на положителен резултат и се развива сполучливо. Същото мнение изрекоха и лекари от медицинския съвет “, гласи позицията на болничното заведение.

Ето и цялостният текст:

Естествено поражда въпросът – Защо би трябвало да се сменява един сполучлив шеф на болница, която се развива положително? Възникна и различен въпрос – за какво повече от 15 години болничното заведение няма самостоятелен статут, подобаващ на действителните функционалности, които е изпълнявала постоянно – една от най-големите незабавна и обществена болница и главен дирек на националната сигурност?

По време на съвещанието обсъдихме още протичащото през последната седмица в общественото пространство във връзка с болничното заведение, което оказва отрицателно въздействие върху доверието на пациентите към нас.

Единодушното мнение на повече от 90 присъстващи представители на Медицинския съвет, подкрепено и от Съвета по здравни грижи е:

Изразяваме остро противоречие да научаваме от медиите за препоръчаните промени в управлението. Изпълнявайки дилемите при лекуване на болните личен състав от 2500 индивида заслужава да бъде известен от представители на Министерството на здравеопазването. Заявяваме, че ще отстояваме абсолютно мястото и задачата на УМБАЛСМ „ Пирогов “ във фундаменталната структурата на здравеопазната система. „ Пирогов “ е образец за дейно функционираща 24-часова незабавна болница.

Настояваме за обезпечаване на естествени условия в сигурна, постоянна и съответна работна среда, в която да можем да подкрепяме и спасяваме нашите пациенти.

Отправяме покана към министъра на опазването на здравето да посети УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ и да се срещне с Медицинския съвет, Съвета по здравни грижи и всички Пироговци, които имат предпочитание да вземат участие.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР