Нека избирателите да дадат оценка на последния парламент. Аз ще

...
Нека избирателите да дадат оценка на последния парламент. Аз ще
Коментари Харесай

Даниел Лорер разкри как ще се определят водачите и участниците в общите листи на ПП и ДБ


Нека гласоподавателите да дадат оценка на последния парламент. Аз ще обощя активността на 48-ото Народно заседание (НС) с едно изречение - може, когато желае. Ще дам и няколко образеца. Гласувахме пари за общинските лечебни заведения и заплати на лекарите работещи там. Досега лекарите в тези лечебни заведения работеха на минималната работна заплата и напускаха, а в този момент към този момент ще получават по 2 100 лв.. Гласувахме безвъзмездни учебници до 12 клас. Вдигнахме минималната работна заплата. За страдание не успяхме да увлечем и служебното държавно управление по отношение на ръстта на приходите. 

Това сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия от " " (ПП), който разяснява късия живот на 48-ото Народно събрание и идните дейности на Политическа партия за изборите на 2 април.  

" Хората желаят решения на техните проблеми. Това е повода да вършим обединяване с " Демократична България " (ДБ), с цел да можем да сме първа политическа мощ и да постановяваме дневния ред. Коалицията ще е предизборна и ще би трябвало да убедим хората, че лицата от нея ще могат да решат проблемите им. Каузата ни с Демократична България е обща. Опитахме сами в предходните два Народното събрание и видяхме, че не става. Ще притеглим още партии и придвижвания, които споделят нашите идеии. С Българска социалистическа партия работехме добре и свършихме хубава работа за България, когато управлявахме дружно. В този парламент те направиха няколко проблематични гласувания, като главното е връщането на хартиената бюлетина. Проблемът с хартиената бюлетина е доста комплициран. Аз съм твърдо уверен, че ние още веднъж ще се върнем към машинно гласоподаване, само че ще ни трябват още няколко изборни цикъла. Съжалявам, че България беше напред в едно нещо - дигитализацията на изборите и в този момент се връщаме в ерата на хартията. Възгледите и концепциите, които споделя господин Явор Божанков, са доста близки до нашите. Не знам дали той ще влезе в нашето обединяване и ще заеме ли място в листите, само че ще беседваме с него. Единственият метод, по който ще се дефинират водачите и участниците в общите ни листи, ще бъде електоралната тежест. Кой ще може да привлече най-много гласоподаватели към нашите хрумвания и визии и кой ще може да изясни най-добре на хората, че можем да решим проблемите им. Ние не затваряме вратата за никого по значимите тематики за България ", разкри Лорер.  

" Темата Nexo се експлоатира за политически цели още преди да е ясно какво в действителност се е случило. Прокуратурата гръмко споделя някакви тези, само че аз приканвам тази тематика да не се политизира преди да разберем какво се е случило в действителност. 10 години не се случи никаква промяна в правосъдната система. В този парламент за първи път тази тематика стигна до обществото и то разбра, че е значимо да има механизъм за следствие на основния прокурор. ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия също демонстрираха, че стартират някакви придвижвания по тематиката, само че за жалост единствено наужким. Надявам се на идващите избори доста повече хора да схванат, че тази тематика е извънредно значима, с цел да може България в действителност да се трансформира в правова страна ", приключи. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР