Нека хората празнуват, но и да не забравят, че трябва

...
Нека хората празнуват, но и да не забравят, че трябва
Коментари Харесай

Д-р Силвия Стоева: Задава се бум от фалшиви сертификати след празниците

Нека хората честват, само че и да не не помнят, че би трябвало да се пазят, споделя младата лекарка
За нов взрив от подправени документи предизвестява младата пловдивска лекарка доктор Силвия Стоева. През октомври предходната година тя разкри, че нейни сътрудници пишат неистинен документи. И прикани тези, които издават неистинен документи да отидат в Инфекциозна клиника да видят с очите си по какъв начин медиците, изтощени до краен лимит, се борят за всеки живот. „ Да дойдат, само че не да работят. А единствено да гледат по какъв начин умират хора„, сподели тогава доктор Стоева.

Сега поздравява премиера Кирил Петков, че вкарва наложителни документи в Министерския съвет, както и за това, че прикани работодателите да желаят същите документи. „ Тези нови условия обаче още веднъж ще принудят мнозина да търсят способи не да се имунизират и да си защитят здравето, а да заобиколят разпоредбите. Не изключвам някои да прибегнат още веднъж до подправени документи. Съветвам и тях, и лекарите, които се занимават с тези нередности, да не го правят„, споделя настоятелно младата лекарка, предава вестник 24 часа.

Тя още не може да се отърси от претърпяното в пловдивската инфекциозна клиника, където прекара месец в най-тежката до момента четвърта вълна на пандемията. „ Бях командирована да одобрявам постъпващите с Коронавирус пациенти. Това, което претърпях, не мога да забравя„, връща лентата 28-годишната лекарка, която от ноември се завърна в Клиниката по психиатрия, където е специализант.

Не съжалява, че е изкарала един доста тежък месец в инфекциите, където постъпват най-усложнените случаи. „ Беше мъчно, само че динамично и особено за мен от огромна полза„, удовлетворена е по-скоро доктор Стоева.

Отишла там по свое предпочитание. Още през лятото се говорело, че се задава следващ огромен пик. „ Не се поколебах. Знаех, че сътрудниците в инфекциите безусловно изнемогват. Когато отидох, обстановката беше към този момент доста сериозна. Линейките пристигаха една след друга и караха пациенти с ниски сатурации. Идваха хора с дихателна непълнота. Докараха мъж със сатурация 40 при норма 95. Нямаше места„, напомня си тя.

Още тогава доктор Стоева одобряваше ограниченията на служебния кабинет. За разлика от мнозина, които ги ругаеха, тя споделяше, че са безусловно верни и навременни. „ Поради високия брой на болни, с цел да се ограничи инфекцията, е нужно да има строги рестрикции. Здравната система не устояваше към този момент, повярвайте. Казвам го като човек, който е на първа линия и не смогваше да приема заболели. Колегите бяха ръба на силите си„, спомня си доктор Стоева.

За нея всяка гибел, претърпяна там, е покруса. Не били малко хората, издъхнали по време на нейните наряди, въпреки инфекционистите да полагали героични старания да ги спасят. И в този момент е изумена, че тези, които не имат вяра във имунизациите, са болшинство. „ Някои от тях избират да платят и да се снабдят с неистинен документ, в сравнение с да помислят за своята сигурност и тази на околните си. Нямам думи. “Изумена е, че подправените документи не стават без присъединяване на лекари, които имат достъп до системата. За тези свои разкрития доктор Стоева чула много похвали, само че имало и упреци към нея в обществените мрежи. Някои я укорявали, че надали не е натопила свои сътрудници. „ Сериозните лекари обаче ме поздравиха„, споделя тя.

Д-р Стоева е изключително удовлетворена, че нейните баба и дядо към този момент не са от невярващите българи. Те също прекараха болестта и то тежко. Сега са имунизирани и умерено посрещат празниците.

„ Навръх Рождество почивах и бях със фамилията си. Но на 1 януари съм дежурна„, сподели младата лекарка, за която медицината е предопределение.

Тя поучава хората да честват, само че и да не не помнят, че би трябвало да се пазят.

 

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР