Нека гражданите не влизат във фонтаните, за да остане водата

...
Нека гражданите не влизат във фонтаните, за да остане водата
Коментари Харесай

„Градини и паркове“: Не влизайте във фонтаните, пазете ги чисти!

„ Нека жителите не влизат във фонтаните, с цел да остане водата в тях най-малко за седмица чиста! “ – приканват от „ Градини и паркове “.
Прочетете още
Поводът за този зов са няколко случая от последните дни, когато чиновници на общинското дружество персонално са станали очевидци по какъв начин някои пловдивчани измежду бял ден се разхлаждат в най-новите шадравани, построени при реконструкцията на площад „ Житен пазар “.

Всяка заран водата е с цвят на боза, тъй като вечер там си играят и доста деца, които хвърлят пръст, пръчки и разнообразни предмети. Макар поддръжката на обекта към момента да не е предадена публично на „ Градини и паркове “, с цел да се резервира приветливият тип на градинката, се постанова служащи всеки ден да чистят оборудването.

При доста от другите фонтани обстановката е същата, а с наличния  личен състав тази всекидневна поддръжка е невъзможна. Сходно е ситуацията и с рекордните като брой над 60 градски чешми. Хората желаят да пият вода от тях в жегите, само че все се намира някой, който нещо да счупи или открадне, установяват от предприятието. Като съответен образец дават чешмата на площад „ Никола Мушанов “ пред регионалната администрация, която тези дни е ремонтирана за десети път от началото на сезона.

От „ Градини и паркове “ категорично показват, че нищо не е гратис. Към всяка социална чешма е инсталиран водомер и изразходваната вода на процедура се заплаща  от пловдивските данъкоплатци, за тяхна сметка е и почистването на фонтаните.   

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР