Нека господин Борисов да има срещу мен това обвинение, че

...
Нека господин Борисов да има срещу мен това обвинение, че
Коментари Харесай

Христо Иванов: Приемам това да ми е грешката и грехът - обвинението на Борисов, че съм го подвел

Нека господин Борисов да има против мен това обвиняване, че съм го подвел. Приемам това да ми е грешката и това да ми е прегрешението.
Това съобщи Христо Иванов в изявление на Мария Цънцарова в предаването " 120 минути " по бТВ.

Бившият правосъден министър във второто държавно управление Бойко Борисов и сегашен съпредседател на " Демократична България " отговори на въпрос дали е излъгал Борисов при встъпването му в служба като правосъден министър с думите:

" Може и по този начин да го погледнете. Приемам такава дефиниция. Дали съм го излъгал или просто съм го въвел в подвеждане с мълчанието си, няма никакво значение. Въпросът е, че аз всеки ден съм се борил против статуквото в правосъдната власт като министър, по същия метод, по който съм го правил преди или по-късно. "

Иванов сподели още, че това се честен проблем, само че не счита, че е нарушил морала по някакъв метод.

Иванов бе безапелационен, че когато през 2013 година е написал в собствен пост, че Борисов е мутра, в действителност го е мислел.

" Истината е, че това е стилистика, която, по този начин да се каже, във „ Фейсбук”, е задоволително допустима, само че това, че Борисов има история със СИК, с ВИС, че има история точно в тези структури, в тези години. Това, че когато тези структури имат полза от това да употребяват страната като собствен инструментариум, да стартират да трансформират държавните институции в бухалки и Борисов дружно с тях мигрира от другата страна. Това, че той обслужва един модел, в който в действителност страната се употребява за бухалка, за почистване на сметки по отношение на едни се употребява за това да подсигурява безотговорност на други, т.е. – това, което вършат рекетьорските организации – натискат едни, а на другите обезпечават, по този начин да се каже, отбрана – това е действителност, в която ние живее до ден сегашен. ", сподели още някогашния правосъден министър.

Иванов изясни,че тогава е виждал Борисов по същия метод, по който го разказва и в този момент. " Но аз не съм отивал да ставам негов министър, това е доста значимо да се разбере. Отивал съм да бъда министър на Републиката и съм се държал като подобен. " Той напомни, че е упорствал за разследане на проблема „ Двете каки” точно в качеството си на мнистър.

" Той ми сподели, че няма да пипаме Цацаров и че единственият случай, в който можем да пипаме прокуратурата, е, в случай че Меркел му каже това, цитирал съм го неведнъж. ", сподели още Христо Иванов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР