Нека днес отдадем заслужената почит към всички дейци за осъществяване

...
Нека днес отдадем заслужената почит към всички дейци за осъществяване
Коментари Харесай

Димитър Николов: Можем да успяваме в своите начинания само когато сме единни

" Нека през днешния ден отдадем заслужената респект към всички дейци за реализиране на Съединението и на героите от Сръбско – българската война, които опазиха суверенитета на страната ни. Затова, уважаеми бургазлии, дано в никакъв случай не забравяме делото на нашите велики предшественици и да помним техния образец, че можем да съумяваме в своите инициативи единствено когато сме единни ". Това бе част от обръщението на кмета на Бургас към съгражданите му във връзка 136-та годишнина от Съединението на Княжество България и Източна Румелия.

Николов напомни, че „ Съединението е напълно българско дело, осъществено макар неодобрението на водещите фактори в европейската политика ". В Бургас честванията започнаха с обред по издигане на националния байрак на Република България и флаговете на Европейския съюз и Община Бургас на площад „ Атанас Сиреков “.
 Кметът на Бургас показа индустриална зона „ Равнец “ пред министъра на стопанската система   Кметът на Бургас показа индустриална зона „ Равнец “ пред министъра на стопанската система  
Кметът на Бургас Димитър Николов срещна министъра на стопанската система Кирил Петков със статута и процедурите, които Община Бургас е приключ...

По-късно пред паметника на 24-ти Черноморски пехотен полк бе отслужена заупокойна молитва в памет на всички герои, дали живота си в битката за Съединението на Княжество България с Източна Румелия. Бяха положени венци и цветя в символ на благодарност към всички, дали живота си в Сръбско-българската война. 6.09.21 година, 13:54 ч. Кметът на Бургас: Успяваме единствено, когато сме единни - 24chasa.bg https://www.24chasa.bg/region/article/10153449 2/2 Честванията на Съединението в Бургас започнаха с обред по издигане на българския байрак на площад " Ат.Сиреков ".

Още от БУРГАС:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР