Нека да видим резултата от изборите, каква ще е конфигурацията.

...
Нека да видим резултата от изборите, каква ще е конфигурацията.
Коментари Харесай

Илин Димитров за евентуално завръщане в ПП: Нека видим резултата от изборите

" Нека да забележим резултата от изборите, каква ще е конфигурацията. Аз ще бъда там, където има потребност от мен. Където е туризмът и където има потребност от специалисти " - с тези думи служебният министър на туризма Илин Димитров не изключи вид да се завърне в " Продължаваме промяната " - партията, в която той бе народен представител до разпускането на Народното събрание.

В изявление пред Нова телевизия той избегна коментар върху изказванието на президента Румен Радев, че получава тежко завещание на поста:

" Служебното държавно управление е ескпертно държавно управление, което е хубаво. Аз съм специалист в направлението " туризъм " и се поверявам на щабовете, които се направиха. Моето персонално мнение е, че би трябвало да се работи в направление диверсификация, тъй като това е главен пазарен принцип и би трябвало да се работи в направление най-евтин газ за българския жител. В детайлите към този момент и в детайлности към този момент си има щабове и други министри, които могат да дадат по-адекватен отговор. "

Димитров разясни по какъв начин е била открита връзката с него за включване в служебното държавно управление, като в това време се изрече ласкаво за работата на министерството по време на мандата на Политическа партия, с което задочно отговори и на предходния въпрос:

" Министерството на туризъма се ръководи от специалист - по този начин бях припознат и поканен. Ние започнахме доста начинания с предходния министър, работихме прелестно, очевидно това не е останало неусетно. Получих покана, съветвах се с " Продължаваме промяната ", те нямаха нищо срещу и продължихме в този тип. "

Служебният министър предвижда, че въпреки и къс, актуалният сезон ще е по-добър от миналогодишния, като към момента се вижда лек спад по отношение на този от 2019.

Той открои три казуса, с които министерството ще се бори това лято. На първо място акцентира, че заради пандемията хората би трябвало да бъдат внимателни. На второ сложи проблема с програмата за украинските бежанци:

" Трябва да се заплатят на всички хотели средствата, които са отпуснати. Имахме доста забавяния, над 500 тъжби, " изясни той, като добави, че множеството от тях са обработени и компенсациите за хотелиерите ще бъдат изплатени в границите на идната седмица.

Третият приоритет, който той сложи, е категоризацията на хотелите у нас.

" Уважаеми сънародници, апелирам посетете българското Черноморие, " призов Димитров и заяви, че в ход е акция, която цели да удължи сезона и да върне в страната освен българските, само че и туристите от прилежащи страни – Гърция, Турция, Румъния, Сърбия, Северна Македония.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР