Нека да отсеем политическите разговори от разговорите за бюджет. Желанието

...
Нека да отсеем политическите разговори от разговорите за бюджет. Желанието
Коментари Харесай

ПП и ДБ с разногласия за бюджет 2023

„ Нека да отсеем политическите диалози от диалозите за бюджет. Желанието ни е да имаме 3% недостиг, само че да имаме и постоянна обществена политика и средства за нейното финансиране. “ Това съобщи Кирил Петков при започване на срещата сред Политическа партия и Демократична България във връзка бюджет 2023.

Владислав Панев от Демократична България посочи, че е значимо служебният кабинет да бъде окуражаван да внесе бюджет. „ Имаме опасения за приходите, тъй като е евентуално те да са по-малки като % от Брутният вътрешен продукт. Когато приказваме за номинален недостиг в милиарди, прогнозите на Политическа партия за недостиг на бюджета са доста оптимистични. Всички страни се приготвят за огромна криза през идващите години, няма да можем да вържем бюджета, в случай че раздаваме пари на калпак ”, изясни още Панев.

Асен Василев посочи, че удълженият бюджет най-вероятно ще работи до юни, тъй като ще има нови избори, а след тези нови избори - съвещания, което още веднъж ще удължи бюджета. „ Затова приканвам към нов бюджет от служебния кабинет, само че дефицитът да бъде до 3%. “

Ивайло Мирчев от Демократична България разяснява, че би трябвало да се отнесем отговорно към втория мандат. „ Ако желаеме да влезем в Еврозоната, с изключение на 3-процентов недостиг би трябвало и да имаме постоянен кабинет “, акцентира още Мирчев.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР