Нека да отидем на Рожен, нека всеки да даде лептата

...
Нека да отидем на Рожен, нека всеки да даде лептата
Коментари Харесай

Нешка Робева: Нека отидем на Рожен и да покажем най-после, че сме народ, а не мърша

" Нека да отидем на Рожен, дано всеки да даде лептата си, дано да покажем най-сетне, че сме народ, а не мърша ".

За това прикани от ефира на БНР прославената треньорка по художествена гимнастика Нешка Робева.

" Чувствам се грубо унизена от това, което се вихри като препирня към трибагреника, който се издига на Рожен. Нека тези хора да запомнят, че на Еверест има български трикольор и то освен български и никой не споделя, че загрозяват природата. Ние унищожихме природата, унищожихме Черноморието, вижте в Рила какво става... ", уточни тя.

В предаването " Политически НЕкоректно " Робева разяснява политическата обстановка в България. Според нея настоящето държавно управление не е постоянно:

" Това е държавно управление, пристигнало на власт с една неистина. Те излъгаха своите гласоподаватели. Те излъгаха по един нахален метод. Те променят на всичко, в което са се клели. Те се изпират един различен ".

Не може, идвайки на власт с една неистина, да работиш за истината, безапелационна бе тя и попита:

" За какво са измененията, които те желаят в Конституцията? Мога да се обзаложа, че една огромна част от тези народни представители даже не са прочели Конституцията. Пък и да са я прочели, не са я разбрали ".

Вървим към тирания, счита Нешка Робева. Според нея съпротива няма. А за военния министър Тодор Тагаев тя изрече мнение, че е " клетвоотстъпник ":

" Той се е клел в друга система и полезности. /.../ Как може да вярваш на такива хора? Какво може да се получи от тези хора, които са подготвени и на дявола да служат, единствено за своето положително. Няма човек здравомислещ на този свят, който да приказва, че давайки 1 млн. снаряди за една война, оказва помощ. На кого оказва помощ? А от другата страна няма ли да отговорят на този милион снаряди? Или тях ги интересува територията, не ги интересува индивидът? Този свят няма бъдеще ".

" Времето е отчайващо обезпокоително, тъй като виждаш по какъв начин се преповтарят нещата. Докато имаше социализъм, имаше различен капитализъм, имаше една друга народна власт. В момента, в който се наложи един публичен строй, внезапно нещата започнаха да се трансформират. Тези, които са хванали властта за рогата, започнаха да желаят да укротят бика. Този бик към този момент се изроди и станахме въшки. Това ме тревожи - че от ден на ден и повече ние се помиряваме. Има ли човек, който да не вижда накъде вървим? ", разяснява Нешка Робева.

Според нея с медии не може да се занимават хора, които не търпят непознато мнение, хора, които се нагаждат съгласно конюнктурата, и хора, които непременно държат да следват верния път:

" Те се опасяват, че в случай че малко наклонен, могат да изгубят своите благинки ".

Има и хора, които изначално са свободни, акцентира тя.

" Сега желаят възбраната на една партия - за какво? Какви са евроатлантическите полезности? Аз желая да знам или в случай че е имало такива, какво е непокътнато? Това, че искаш да затвориш устата на съперника, това, че не искаш да чуваш никой различен, с изключение на себе си, това, че народът тъне в бедност, а ние ще отделяме пари да оказваме помощ в една братоубийствена война? ", продължи Нешка Робева.

Все отново нейната религия е в децата на България.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР