Нека да държим добър тон на разговора и това го

...
Нека да държим добър тон на разговора и това го
Коментари Харесай

Пак обиди в НС: Настимир Ананиев нарече Дани Каназирева експерт по злоупотреби

" Нека да държим добър звук на диалога и това го споделям, освен тъй като ние сме отражение на това, което се случва в обществото, а тъй като ние задаваме образец ". Това моли ръководителят на Народното събрание Никола Минчев в хода на дебата по препоръчаните законопроекти за промени в Закона за публичните поръчки.  

Ако ние тук се наскърбяваме непрекъснато, конкурент с конкурент, даваме образец и на хората да го вършат, а това не е вярно. Повечето от вас имат деца и могат да помислят дали учат на същото и децата си, сподели Никола Минчев.  

В хода на дебата Минчев се въздържа от налагане на по-строги санкции, само че насочи джука записка към репликата на депутата Настимир Ананиев ( " Продължаваме Промяната “). Ананиев се обърна към депутата от ГЕРБ-СДС Дани Каназирева с думите " специалист по злоупотреби ". Преди това в изявлението си Каназирева уточни, че с предлагания законопроект се отварят необятно вратите за злоупотреби с публичните поръчки. Тя настоя, че Методиката, която се предлага, за индексация на публичните поръчки за правилните компании съгласно инфлационния показател на цените на материалите, е в несъгласие на самия Закон за публичните поръчки, както и на Директивата за публични поръчки.

Настимир Ананиев отговори, че се прави опит за подстрекателство за вероятни злоупотреби. След като някой споделя, че има доста злоупотреби, той би трябвало да има експертиза, в случай че не - това е популизъм, добави той. Или си специалист по злоупотреби и казваш- основават се предпоставки за доста злоупотреби, или не, разяснява той. Вие сте извънредно неопитен, с цел да внасяте каквото и да е предложение и да решавате, каквато и да е рецесия, отговори Каназирева (ГЕРБ-СДС). Настимир Ананаиев в персонално пояснение уточни, че " всеки би трябвало да си пие хапчетата ". Защо госпожа Каназирева се обиди в термина " специалист по злоупотреби “- не знам, във всяко проверяващо звено има специалисти по злоупотреби, добави депутатът.

Думите на Каназирева станаха мотив за реакция от проф. Георги Михайлов " Българска социалистическа партия за България ", който настоя, че не трябва ръководителят на Народното събрание да позволява сходен език в пленарна зала. Той също моли към сътрудниците си да заобикалят персоналните квалификации.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР