Нека БСП да се обърне към своя президент Румен Радев

...
Нека БСП да се обърне към своя президент Румен Радев
Коментари Харесай

Цветанов: БСП да помоли своя президент да подпише указа за освобождаване на Младен Маринов

Нека Българска социалистическа партия да се обърне към своя президент Румен Радев и да го помоли да подпише указа за освобождение на Младен Маринов, с цел да можем да гласуваме оставките, които те толкоз желаеха и за които ни упрекваха, че ги бавим. Това сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов след днешния съдружен съвет на ръководещите.

„ Надявам се, че въпреки всичко президентът ще подпише декрет за освобождението на Младен Маринов от поста основен секретар на Министерство на вътрешните работи. Защото ние сме в хипотезата самият Младен Маринов да каже, че желае да бъде освободен от тази служба и да бъде назначен за министър на вътрешните работи. Но към сегашния миг указът не е подписан. От изказванията на президента Радев от Рига останахме с усещане, че когато се върне, ще подпише указа, само че в тази ситуация очевидно се цели нещо по-различно от нормалното, което би трябвало да бъде при народна власт ", сподели още Цветанов.

По думите му съгласувателната процедура е наложителна при назначението на бъдещата овакантена служба на основен секретар. „ Но когато има волеизявление от самия основен секретар за освобождение от длъжността, сме в напълно друга догадка и Министерски съвет е стартирал процедурата за неговото освобождение ", разяснява Цветанов.

„ Обръщаме се посредством медиите – тъй като очевидно президентът Румен Радев желае разговор посредством медиите, и заявяваме, че сме подготвени за среща, при която президента да каже за какво не желае да подпише указа. Не желаеме да имаме борба с президентската институция и президента на страната ", изясни Цветанов и изрази вяра, че разсъдъкът ще надделее.

По-умерен в апелите си бе водачът на Атака Волен Сидеров. Предлагаме на президента Радев да създадем среща, с цел да обсъдим всички условия за освобождението на Младен Маринов от поста на основен секретар на Министерство на вътрешните работи, сподели той.
„ За да няма подозрение президентът, че нещо се прави през неговата глава. Това е най-хубавият метод да се реши въпросът, другото е напрежение. Правим това предложение най-официално и ще чакаме отговор от президента. Когато той каже – ние сме подготвени да изясним безусловно всичко ", разяснява Сидеров.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР