Нека бъдем в крак с времето – 21 век е

...
Нека бъдем в крак с времето – 21 век е
Коментари Харесай

Как да пазаруваме разумно?

Нека бъдем в крайник с времето – 21 век е и съвсем всички пазарим онлайн. Дали ще е техника, аксесоари за дома, мебели, книги, дарове или нещо за заниманието ви, извършването на покупки в интернет е комфортно, елементарно, икономисва време, а нерядко и пари. Нужно е обаче да имаме поради няколко фактора, когато се настаним пред монитора, подготвени за лов на потребни покупки или дарове. Ето съответни стъпки, които да следваме, с цел да създадем извършването на покупки потребно, прелестно и ненатоварващо.

Най-важното е бюджетът. Направете си план на разноските за този месец, както и за идващите няколко месеца, в случай че покупките, които се каните да вършиме, изискват повече запас. Не пропускайте да оставите и лек буфер за непредвидени разноски - в никакъв случай не знаете дали няма да се наложи ремонт по колата или банята на съседа да протече и да наводни и вашата, нито дали есенното яке няма да се закачи в най-неподходящия миг на изострен борд. След това претеглете салдото с приходите, които очаквате за същия интервал.

Ако покупките, които желаете да извършите са нужни, само че надвишават бюджета ви за месеца, то можете да помислите за, стига да можете да наместите в месечния си приход изплащането. УниКредит Кънсюмър Файненсинг дава опция да се възползвате от потребителски заем за суми сред 500 и 75 000 лв. при преференциални условия – без такса за разглеждане на документите и с опция за напълно цифров развой по поръчка и утвърждение.

След това ще изплащате заема на вноски, които сами сте определили по време на кандидатстването, с цел да не натоварвате месечните си разноски. Така ще разполагате авансово със средства в портфейла и няма да мислите за в допълнение финансиране при извършване на покупки на значимите за вас артикули.

Когато разполагате с бюджета за покупките и знаете съответно какво ви е нужно, е време да сравните цените при другите търговци. Независимо дали ще купувате нов диван за хола, миялна машина или планирате да пътувате с половинката в чужбина за празниците, постоянно има добра оферта от сигурен търговец. Първо проверете най-популярните магазини и тези с най-голям рейтинг. Сравнете цените, моделите, датите за пътешестване и самолетните билети и направете най-удачния избор. Има и комфортни приложения , които съпоставят цените в десетки магазини.

Пазарувайте единствено от потвърдени и известни магазини. Доверете се на практиката и построените имидж и доверие. Избягвайте да пазарувате от уеб сайтове или търговци, в които офертата е съмнително по-добра (например при цена с 50% по-ниска от всеобщата такава, най-вероятно оферират подправени артикули или е опит за измама). Не се доверявайте и на инцидентни уеб сайтове – не пречи да ревизирате името на търговеца в интернет и да прочетете отзивите за него. Ако няма такива, по-скоро се въздържайте от покупка.

Проверявайте цената на доставката. Особено в случай че пазарувате от чужбина, това може да се окаже сериозен фактор при образуването на крайната цена, която би трябвало да заплатите.

Винаги четете изискванията за покупка, гаранция и доставка. Понякога точно в тях се крие „ дяволът “, когато пазарувате онлайн. Обръщайте внимание на детайлностите - когато сте добре осведомени с всеки подробност за покупката, шансът да попаднете на неизгодна договорка понижава фрапантно.

Четете ревютата от други клиенти. Особено за техника или за обслужването на даден магазин, преобладаващото мнение на клиентите може да бъде взето поради. Ако е положително – отлично. Ако множеството мнения са от недоволни клиенти, пропуснете покупката.

Също можете да се възползвате от удобството, че по-големите вериги и магазини оферират опция за покупка на артикули на разсрочено заплащане със стоков заем.

УниКредит Кънсюмър Файненсинг е разполагаем в над 5 000 физически и онлайн магазина в цялата страна. С този тип финансиране разходът за покупката ще се разпредели на няколко месечни вноски за избран интервал от време и няма да се наложи да платите огромна сума вкупом, с което да натоварите бюджета си.

Ще можете да се насладите на едно по-спокойно онлайн извършване на покупки и да вземете дълго чаканите артикули, като следвате тези стъпки: оценка на потребността от покупка; разбор на наличните средства; изследване на пазара; ограничения за виртуална сигурност. Ако решите да ползвате – доверието към УниКредит Кънсюмър Файненсинг също може да донесе успокоение и сигурност при извършването на покупки и изплащането на това, което другояче бихте отсрочили.

*Материалът е осъществен с поддръжката на УниКредит Булбанк и УниКредит Кънсюмър Файненсинг.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР