Нека бъде лято! Нека бъде на Лазурния бряг във Франция!

...
Нека бъде лято! Нека бъде на Лазурния бряг във Франция!
Коментари Харесай

10-те най-популярни туристически дестинации на Френската Ривиера

Нека бъде лято! Нека бъде на Лазурния бряг във Франция! Едно от най-приятните и най-магнетични места със здравословен климат в света.

Смята се, че е въпрос на авторитет да прекараш почивката си на първокласна яхта, покрай живописните средиземноморски крайбрежия на Френската Ривиера, разпростряли се от Тулон до Мантон.

А ето още 10 фантастични аргументи, които сигурно ще ви отведат там.

1. Антиб

 10-те най-популярни туристически дестинации на Френската Ривиера

Това място ще ви въодушеви и ще остане вечно в сърцата ви. Намира се сред Кан и Ница, има едно от най-луксозните и огромни яхтени пристанища в Европа, а плажната му линия е 25 км. Направете си разходка из остарелият град, измежду красивите криволичещи улици и дребни площади. Посетете музея на Пикасо и археологическия музей. Ако сте обожател на абсента, прекарайте една вечер в заведението, в което се сервират десетки типове от напитката. А по-късно се потопете в нощта и се забавлявайте из питейните заведения в Жуан ле Пин.

2. Монако

 10-те най-популярни туристически дестинации на Френската Ривиера

Макар политически и стопански да е обособена страна, чисто географски Монако е част от Френската Ривиера. Насладете се на разходка из остарелия квартал на града-държава. Вижте катедралата и локалния парламент. Снимайте се пред Двореца на принца – оттова се отваря прелестна панорама към другите квартали. Разгледайте Океанографския музей. След това се смесете с лукса към Гранд Казино в Монте Карло. Приятна архитектура, скъпи коли, шикозни тоалети… Ако желаете обаче да влезете вътре, ще би трябвало да приготвите избраната сума, съгласно залата която сте избрали и да спазите съответния дрескод. Ако сте познавач на изобразителното изкуство може да посетите и галерията Марлбъроу. Входът е свободен.

3. Ница

Невероятна композиция от брегова линия, дребни площади, където да поседнете, и известни музеи и катедрали. Насладете се на бароковата катедрала, Центъра за съвременно изкуство, музея на Матис и най-голямата зимна градина в света. Градът е ситуиран по крайбрежията на Залива на ангелите, заобиколен от приморските Алпи, които го пазят от хладни ветрове. Всяка година от 13 до 25 февруари тук се организира популярният карнавал в Ница.

4. Кан

Изключително класно място, изпълнено с магазини, хотели и заведения за хранене. Всяка година погледите са привлечени към него през месец май, когато се организира влиятелният кино фестивал “Златната Палма ”. През зимата пък Кан посреща Фестивала на музикалните издания, който се организира през януари, а през февруари е празникът на мимозата.

5. Сен Тропе

Място за отмора и развлечение на богатите, градът притегля с неповторимата си атмосфера и хармонията сред старинни здания и фешън бутици, шикозни заведения за хранене и съвременен метод на живот. Тук са снимани шестте кинокомедии с Луи Дьо Фюнес за именитите локални служители на реда. Всяка година при започване на октомври в Сен Тропе се организира обичайна интернационална регата.

6. Мантон

През 1848 година Мантон се самопровъзгласява за самостоятелна република. Тя обаче просъществува извънредно малко. До 1861 година е бил в състава на княжество Монако. Наричан още “Перлата на Франция ”, градът е известен с красивите си градините и лимонови горички. Намира се покрай границата с Италия. Може би и по тази причина през 1945 година Италия предявява искания Мантон да бъде разгласен за нейна територия.

7. Марсилия

 10-те най-популярни туристически дестинации на Френската Ривиера

Вторият по величина град във Франция. За най-голяма забележителност се счита базиликата Нотр Дам дьо ла Гард, намираща се на рид над града, на чиято камбанария има огромна позлатена скулптура на Дева Мария. Също по този начин не пропускайте Замъкът Иф, въодушевил Ал. Дюма за “Граф Монте Кристо ”, и Крепостите Сен Жан и Сен Никола.

8. Грас

 10-те най-популярни туристически дестинации на Френската Ривиера

Световната столица на парфюмите. Намира се 300-400 метра надморска височина и се радва на пресен климат през цялата година. Във Франция градът е именуван „ международна столица на парфюмите “. Фабриките за парфюми, които свободно можете да разгледате, са отворени за гости целогодишно, а входът е безвъзмезден.

9. Ез

 10-те най-популярни туристически дестинации на Френската Ривиера

Извисява се на 400 м над кобалтово синьото Средиземно море. Изключителна панорама. Стръмните лъкатушещи алеи и нагиздени с цветя павирани пасажи са работно място за занаятчии и продавачи на антикварни предмети, угаждащи на туристите. Екзотичната градина в Ез (Jardin Exotique) се гордее с изключителна колекция от кактуси.

10. Тулон

 10-те най-популярни туристически дестинации на Френската Ривиера

Тук можете да се насладите на типичните за тази част на Франция живописна природа, тесни улички с приятни ресторантчета и прелестна марина. Тулон е значимо пристанище на Средиземно море с най-голямата френска военноморска база и най-големите корабостроителни фабрики в Средиземноморието.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР